Лінивий сніданок "з нічого": один інгредієнт — і деруни не впізнати

Читать на русском
Автор
Деруни ідеальні для осіннього сніданку
Деруни ідеальні для осіннього сніданку. Фото tsn.ua

Пошкодуєте, що не готували так раніше

Якщо у вас закінчилися ідеї, що можна приготувати в сезон гарбуза, саме починати експериментувати. Пропонуємо сьогодні приготувати… гарбузові деруни.

Такі хрусткі золотисті деруни за рецептом Foodoboz ви робитимете, поки є вдома гарбуз. Навряд чи вам захочеться поласувати цим неймовірним поєднанням гарбуза, сметани та картоплі. Варто спробувати раз – і ця страва буде на вашій кухні постійно.

Як приготувати деруни з гарбузом

Інгредієнти:

  • гарбуз — 1,5 кг;
  • картопля — 2 шт.;
  • яйця — 1 шт.;
  • цибуля — 1 шт.;
  • часник — до свого смаку;
  • пшеничне борошно — 4 ст. л.;
  • сметана — 1-2 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Для початку необхідно підготувати усі овочі. Часник чистимо від лушпиння. З гарбуза видаляємо шкірку, м'якуш ріжемо на шматочки. Картоплю чистимо, знімаємо шкірку з цибулі.
  2. У чашу блендера відправляємо цибулю, гарбуз, картоплю, пару ложок сметани та часник. Усі подрібнюємо до однорідного стану.
  3. В отриману масу додаємо борошно, все перемішуємо.
  4. Окремо збиваємо яйце з сіллю, перцем, спеціями та додаємо до решти інгредієнтів.
  5. На розігріту сковороду з олією столовою ложкою викладаємо гарбузову масу у формі оладок. Обсмажуємо їх до золотистої скоринки з обох боків. Готові деруни викладаємо на серветку, щоби видалити зайвий жир.

Подаємо деруни з гарбузом із домашньою сметаною за рецептом "Телеграфа". Смачного.