Філе вийде неймовірним: просто запечіть із найпростішим соусом

Читать на русском
Автор
Соковите та ароматне філе приготувати просто Новина оновлена 27 жовтня 2023, 13:16
Соковите та ароматне філе приготувати просто. Фото shuba.life

Для такої страви вам не знадобиться багато часу чи дорогі продукти

Куряче філе вважається універсальним дієтичним продуктом із масою переваг. Його можна відварити та подати з улюбленим салатом, а можна приготувати з філе курки фантастичну страву нашвидкуруч.

Справді, коли йдеться про ситний і смачний обід та вечерю, мало що може зрівнятися із запеченою курячою грудкою. Однак іноді куряче філе виходить сухим, як гумовий чобіт. Разом із Shuba розповімо, як приготувати соковите та фантастичне куряче філе, яке здивує ваші смакові рецептори.

Як смачно запекти куряче філе

Інгредієнти на 3 порції:

  • куряча грудка — 3 шт.;
  • часник сушений — 1 ч. л.;
  • цибуля сушена — 1 ч. л.;
  • паприка мелена — 1 ч. л.;
  • сіль — 1 ч. л.;
  • кінза свіжа — до свого смаку.

Для соусу:

  • майонез 67% — 150 г;
  • солодкий соус чилі — 75 г;
  • соус часниковий — 2 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Курячі грудки промийте, зробіть на них надрізи глибиною приблизно 0,5 см і на відстані 1 см один від одного. Такі ж глибиною зробіть поперечні надрізи.
  2. Часниковий порошок, порошок цибулі, паприку, сіль змішайте і приправте курячі грудки з обох боків, натираючи м’ясо в надрізах.
  3. Для приготування соусу змішайте майонез, солодкий соус чилі та часниковий соус.
  4. Грудку покладете в жароміцну посудину, намажте соусом (пару столових ложок залиште для поливання при подачі). Відправте страву в духовку при 200°С при режимі конвекції приблизно на 20-30 хвилин.

Дайте м’ясу відпочити 10 хвилин і подавайте з рисом за рецептом "Телеграфа". При подачі полийте соусом, прикрасьте кінзою або зеленою цибулею та насолоджуйтесь. Смачного!