Смачний і наваристий суп: як приготувати апетитне харчо

Читать на русском
Автор
7173
Суп харчо з яловичиною, ароматний, ситний, з неповторним смаком
Суп харчо з яловичиною, ароматний, ситний, з неповторним смаком. Фото vsegdavkusno.ru

Традиційний рецепт супу "Харчо" по-грузинськи – однієї з найпопулярніших страв кавказької кухні

Якщо традиційний борщ вже набрид можна урізноманітнити своє меню, приготувавши смачну грузинську страву — суп "Харчо". Його особливість у тому, що він готується лише з яловичини та вариться густим.

Суп виходить ароматним, наваристим із пікантним присмаком. А рецептом із нами поділилися на порталі "Супер шеф".

Як приготувати суп "Харчо"

Інгредієнти:

  • томатна паста – 2 ст. л.
  • цибуля – 2 штуки
  • рис – ½ склянки
  • яловичина на кістки – 700 г
  • часник – 2 зуб.
  • приправа для супу Харчо — 1 ст. л.
  • гостра аджика – ½ ч. л.
  • волоські горіхи – 100 г

Спосіб приготування:

  1. М’ясо промити, покласти в каструлю з водою, варити протягом години на повільному вогні, періодично знімаючи піну. Насамкінець посолити.
  2. Після того як м’ясо звариться, його потрібно порізати на шматочки і повернути в каструлю.
  3. Цибулю нарізати кубиками, обсмажити. Додати до неї томатну пасту, видавлений через прес часник, приправу та аджику. Усе разом обсмажити ще 5 хвилин.
  4. Додати до каструлі рис.
  5. Через 15 хвилин додати в суп засмажку, варити близько 7 хвилин.
  6. Додати подрібнені волоські горіхи. Після закипання почекати п’ять хвилин та вимкнути суп.

А якщо ви любите перші страви, рекомендуємо приготувати розсольник із куркою та овочами за рецептом "Телеграфа". Щоб приготувати його, довго стояти біля плити не доведеться.