Приготуйте до борщу — і домашні цілуватимуть вам руки: рецепт найм’якших пампушок

Читать на русском
Автор
583
Такі булочки можна готувати навіть просто замість хліба
Такі булочки можна готувати навіть просто замість хліба. Фото smachnonews.24tv.ua

Булочки виходять пишні, м’які та ароматні

Ароматний, наваристий борщ може бути ще смачнішим. Достатньо замість хліба подати його з пишними, гарячими та ароматними пампушками.

Разом з порталом "Школа Життя" ділимось швидким рецептом пампушок до борщу. Їх можна приготувати, поки борщ настоюється.

Інгредієнти:

  • молоко – 50 мл
  • вода тепла – 250 мл
  • дріжджі сухі – 7 г
  • цукор – 1,5 ст.л.
  • сіль – 1 ч.л.
  • борошно – 380-400 г

Для соусу:

  • часник – 6 зуб
  • вода – 50 мл
  • олія – 3 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. У миску наливаємо молоко та теплу воду. Додаємо цукор та дріжджі. Все перемішуємо та залишаємо на 15 хвилин, щоб дріжджі запрацювали.
  2. Тоді додаємо частину борошна та трохи солі, перемішуємо. Поступово просіюємо все борошно та замішуємо тісто. Борошном не забиваємо.
  3. Залишаємо для підйому на хвилин 30 у теплому місці. Тоді перекладаємо тісто на стіл, обминаємо. Ділимо його на частини та викладаємо на деко, застелене пергаментом.
  4. Накриваємо рушничком і залишаємо ще на 15 хвилин. Ставимо в заздалегідь розігріту духовку і випікаємо при 180 градусах близько 15 хвилин.
  5. Для соусу з’єднуємо воду з олією та часником. Можна просто порізати і перемішати, або пробити блендером. Готові пампушки поливаємо заливкою і на 3 хвилини повертаємо в духовку.

Пампушки можна одразу подавати до борщу. Виходять м’які та пишні. Також ми розповідали про важливу деталь, яка зробить ваш борщ смачнішим.