Приготуйте до борщу — і домашні цілуватимуть вам руки: рецепт найм’якших пампушок
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 583
Булочки виходять пишні, м’які та ароматні
Ароматний, наваристий борщ може бути ще смачнішим. Достатньо замість хліба подати його з пишними, гарячими та ароматними пампушками.
Разом з порталом "Школа Життя" ділимось швидким рецептом пампушок до борщу. Їх можна приготувати, поки борщ настоюється.
Інгредієнти:
- молоко – 50 мл
- вода тепла – 250 мл
- дріжджі сухі – 7 г
- цукор – 1,5 ст.л.
- сіль – 1 ч.л.
- борошно – 380-400 г
Для соусу:
- часник – 6 зуб
- вода – 50 мл
- олія – 3 ст. л.
Спосіб приготування:
- У миску наливаємо молоко та теплу воду. Додаємо цукор та дріжджі. Все перемішуємо та залишаємо на 15 хвилин, щоб дріжджі запрацювали.
- Тоді додаємо частину борошна та трохи солі, перемішуємо. Поступово просіюємо все борошно та замішуємо тісто. Борошном не забиваємо.
- Залишаємо для підйому на хвилин 30 у теплому місці. Тоді перекладаємо тісто на стіл, обминаємо. Ділимо його на частини та викладаємо на деко, застелене пергаментом.
- Накриваємо рушничком і залишаємо ще на 15 хвилин. Ставимо в заздалегідь розігріту духовку і випікаємо при 180 градусах близько 15 хвилин.
- Для соусу з’єднуємо воду з олією та часником. Можна просто порізати і перемішати, або пробити блендером. Готові пампушки поливаємо заливкою і на 3 хвилини повертаємо в духовку.
Пампушки можна одразу подавати до борщу. Виходять м’які та пишні. Також ми розповідали про важливу деталь, яка зробить ваш борщ смачнішим.