М’ясо "зі шкільної їдальні": ностальгічний рецепт, який врятує вашу вечерю

Читать на русском
Автор
Підливка виходить апетитна та ароматна
Підливка виходить апетитна та ароматна. Фото Порадниця

Чудовий варіант до будь-якого гарніру

Ми розповідали, як приготувати чудовий гуляш. Тепер ділимось цікавою його варіацією, яка багатьом знайома з дитинства.

М’ясо "як зі шкільної їдальні" апетитною підливкою. Це вдала вечеря з будь-яким гарніром. Рецептом поділились на порталі "Порадниця".

Інгредієнти:

  • 700 г свинини
  • 700 мл води
  • 2 великі цибулини
  • 1 велика морквина
  • 2 середні лаврові листки
  • 1 чайна ложка солі
  • 1/3 чайної ложки цукру
  • чорний перець (за смаком)
  • 2—3 горошини чорного перцю
  • 2 столові ложки томатної пасти
  • 1,5 столові ложки борошна
  • 30 г вершкового масла
  • олія

Спосіб приготування:

  1. М’ясо нарізаємо невеличкими шматочками, як для печені чи гуляшу. Підійде будь-яка частина, на ваш смак.
  2. Цибулю чистимо та кришимо великими кубиками, морквину — кружальцями. В сковороді розігріваємо 2—3 столові ложки олії, викладаємо м’ясо.
  3. Смажимо шматочки на сильному вогні до рум’яної скоринки. Знімаємо з вогню, викладаємо в товстостінну каструлю.
  4. Сковороду залишаємо. Обсмажуємо на ній же на середньому вогні цибулю до золотавості. Присипаємо цукром, перемішуємо. Додаємо моркву, готуємо разом 5 хв.
  5. Тоді викладаємо овочі до м’яса, заливаємо водою. Коли закипить, робимо маленький вогонь та накриваємо страву кришкою. Готуємо 40 хв.
  6. В процесі приготування відкладаємо 3 ополоники бульйону від м’яса в мисочку. В сковороді розтоплюємо вершкове масло, додаємо ще трохи олії. Додаємо борошно та смажимо до його зарум’янення.
  7. Заливаємо гарячим бульйоном та перемішуємо. Вливаємо однорідну борошняну суміш до м’яса, перемішуємо.
  8. Додаємо сіль, перець та лавровий лист, томатну пасту, перемішуємо. Помішуючи, готуємо під кришкою на маленькому вогні ще 25 хвилин.

Виходить дуже ароматно, шматочки м’яса ніжні і насичено смачні. Цій страві пасує будь-який гарнір, приміром, смачне картопляне пюре.