М’ясо "зі шкільної їдальні": ностальгічний рецепт, який врятує вашу вечерю
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Чудовий варіант до будь-якого гарніру
Ми розповідали, як приготувати чудовий гуляш. Тепер ділимось цікавою його варіацією, яка багатьом знайома з дитинства.
М’ясо "як зі шкільної їдальні" апетитною підливкою. Це вдала вечеря з будь-яким гарніром. Рецептом поділились на порталі "Порадниця".
Інгредієнти:
- 700 г свинини
- 700 мл води
- 2 великі цибулини
- 1 велика морквина
- 2 середні лаврові листки
- 1 чайна ложка солі
- 1/3 чайної ложки цукру
- чорний перець (за смаком)
- 2—3 горошини чорного перцю
- 2 столові ложки томатної пасти
- 1,5 столові ложки борошна
- 30 г вершкового масла
- олія
Спосіб приготування:
- М’ясо нарізаємо невеличкими шматочками, як для печені чи гуляшу. Підійде будь-яка частина, на ваш смак.
- Цибулю чистимо та кришимо великими кубиками, морквину — кружальцями. В сковороді розігріваємо 2—3 столові ложки олії, викладаємо м’ясо.
- Смажимо шматочки на сильному вогні до рум’яної скоринки. Знімаємо з вогню, викладаємо в товстостінну каструлю.
- Сковороду залишаємо. Обсмажуємо на ній же на середньому вогні цибулю до золотавості. Присипаємо цукром, перемішуємо. Додаємо моркву, готуємо разом 5 хв.
- Тоді викладаємо овочі до м’яса, заливаємо водою. Коли закипить, робимо маленький вогонь та накриваємо страву кришкою. Готуємо 40 хв.
- В процесі приготування відкладаємо 3 ополоники бульйону від м’яса в мисочку. В сковороді розтоплюємо вершкове масло, додаємо ще трохи олії. Додаємо борошно та смажимо до його зарум’янення.
- Заливаємо гарячим бульйоном та перемішуємо. Вливаємо однорідну борошняну суміш до м’яса, перемішуємо.
- Додаємо сіль, перець та лавровий лист, томатну пасту, перемішуємо. Помішуючи, готуємо під кришкою на маленькому вогні ще 25 хвилин.
Виходить дуже ароматно, шматочки м’яса ніжні і насичено смачні. Цій страві пасує будь-який гарнір, приміром, смачне картопляне пюре.