Навіть м’ясоїди не помітять, що в страві немає м’яса: апетитні грибні котлети

Читать на русском
Автор
Котлети виходять ароматні та дуже апетитні
Котлети виходять ароматні та дуже апетитні. Фото 24 канал

Страву можна готувати як гарнір і як самостійний прийом їжі

Ми розповідали, як приготувати ніжні картопляні котлети з сиром. Тепер ділимось цікавим рецептом грибних котлет.

Це ідеальний рецепт вегетаріанської закуски. Хоча, якщо зробити все правильно, то ніхто й не здогадається, що у страві немає м’яса. Рецептом поділились на порталі Shuba.

Інгредієнти:

  • Печериці — 500 г
  • Картопля — 500 г
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Яйця курячі — 1 шт.
  • Зелень — до смаку
  • Панірувальні сухарі — 40 г
  • Сіль — до смаку
  • Перець чорний мелений — до смаку
  • Олія соняшникова — 60 мл
  • Сметана — 100 г

Спосіб приготування:

  1. Печериці миємо і нарізаємо невеликими кубиками. Цибулю чистимо і кришимо.
  2. На гарячій сковороді обсмажуємо цибулю на олії до прозорості, потім додаємо гриби. За кілька хвилин солимо, перчимо, перемішуємо і обсмажуємо до випаровування рідини.
  3. Відкладаємо гриби, щоб охололи. Тим часом картоплю чистимо, натираємо на середній тертці й відтискаємо сік.
  4. У мисці з’єднуємо гриби, картоплю, яйце. Кладемо туди також подрібнену зелень, панірувальні сухарі, сіль, перець і добре перемішуємо. З маси формуємо круглі котлетки і обсмажуємо їх на олії до рум’яності з обох боків.

Подавати такі котлетки смачно зі сметаною. Також смачно буде приготувати їх як гарнір до ароматної м’ясної підливи.