Найніжніший осінній суп: цієї страви скільки не приготуй — буде мало
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 638
Ідеальний варіант, якщо ви не знали, що приготувати з гарбуза
Ми розповідали, як із гарбуза приготувати смачну запіканку з сиропом. Тепер ділимось рецептом особливо ароматного супу.
На порталі "Порадниця" розповіли, як приготувати такий суп на основі смачного курячого бульйону з селерою та цибулею. Гарбуз за цим рецептом попередньо запікається в духовці, що надає страві неймовірного аромату.
Інгредієнти:
- 500 г гарбуза (краще мускатних сортів)
- 400—500 мл курячого бульйону
- 1 середня цибулина
- 1 середня морквина
- 2 середні картоплини
- 1 маленький корінь селери
- 200 мл вершків (бажано жирних)
- неповна чайна ложка солі
- дрібка чорного меленого перцю
- 0,5 чайної ложки сухого часнику
- олія
Спосіб приготування:
- Гарбуз чистимо, нарізаємо середніми шматочками. Викладаємо у форму для запікання, накриваємо фольгою та ставимо поставити в розігріту до 190 градусів духовку на 30-40 хвилин, до м’якості.
- У каструлі з товстими стінками розігріваємо олію. Викладаємо нарізану невеликими кубиками цибулину, обсмажуємо до золотавості. Додаємо дрібно накришені морквину та селеру, смажимо близько 7 хв.
- Викладаємо картоплю, обсмажуємо разом 2 хв. Заливаємо гарячим бульйоном, варимо близько 20 хв.
- Наприкінці додаємо запечений гарбуз, проварюємо все разом кілька хвилин. Додаємо всі спеції, перемішуємо. Частину бульйону зливаємо. Занурювальним блендером перетворюємо на пюре.
- Щоб довести страву до бажаної консистенції, додаємо бульйон. Суп повертаємо на плиту, додаємо вершки. Коли закипить, знімаємо.
Суп виходить дуже ніжним та однорідним. Також ми ділились рецептом смачної гарбузової каші.