Найніжніший осінній суп: цієї страви скільки не приготуй — буде мало

Читать на русском
Автор
638
Від такого гарбузового супчику ніхто не відмовиться
Від такого гарбузового супчику ніхто не відмовиться. Фото Сегодня

Ідеальний варіант, якщо ви не знали, що приготувати з гарбуза

Ми розповідали, як із гарбуза приготувати смачну запіканку з сиропом. Тепер ділимось рецептом особливо ароматного супу.

На порталі "Порадниця" розповіли, як приготувати такий суп на основі смачного курячого бульйону з селерою та цибулею. Гарбуз за цим рецептом попередньо запікається в духовці, що надає страві неймовірного аромату.

Інгредієнти:

  • 500 г гарбуза (краще мускатних сортів)
  • 400—500 мл курячого бульйону
  • 1 середня цибулина
  • 1 середня морквина
  • 2 середні картоплини
  • 1 маленький корінь селери
  • 200 мл вершків (бажано жирних)
  • неповна чайна ложка солі
  • дрібка чорного меленого перцю
  • 0,5 чайної ложки сухого часнику
  • олія

Спосіб приготування:

  1. Гарбуз чистимо, нарізаємо середніми шматочками. Викладаємо у форму для запікання, накриваємо фольгою та ставимо поставити в розігріту до 190 градусів духовку на 30-40 хвилин, до м’якості.
  2. У каструлі з товстими стінками розігріваємо олію. Викладаємо нарізану невеликими кубиками цибулину, обсмажуємо до золотавості. Додаємо дрібно накришені морквину та селеру, смажимо близько 7 хв.
  3. Викладаємо картоплю, обсмажуємо разом 2 хв. Заливаємо гарячим бульйоном, варимо близько 20 хв.
  4. Наприкінці додаємо запечений гарбуз, проварюємо все разом кілька хвилин. Додаємо всі спеції, перемішуємо. Частину бульйону зливаємо. Занурювальним блендером перетворюємо на пюре.
  5. Щоб довести страву до бажаної консистенції, додаємо бульйон. Суп повертаємо на плиту, додаємо вершки. Коли закипить, знімаємо.

Суп виходить дуже ніжним та однорідним. Також ми ділились рецептом смачної гарбузової каші.