Ви полюбите цей фрукт: п’ять найкращих рецептів з авокадо

Читать на русском
Автор
З авокадо можна приготувати багато цікавих страв
З авокадо можна приготувати багато цікавих страв. Фото lifehacker.ru

Смачна, ситна, корисна страва готується за лічені хвилини

В останні роки авокадо стає дедалі популярнішим в Україні. Авокадо вживають у сирому вигляді на сніданок, запікають, роблять із нього гуакамоле чи готують салати.

Деякі вважають фрукт несмачним, інші вживають щодня. Випробувавши рецепти з порталу "Супер шеф" ви напевно знайдете для себе цікавий варіант вживання авокадо.

П’ять рецептів смачних страв з авокадо

Авокадо з начинкою та додаванням спецій

Розділіть авокадо на дві половинки, вийміть кісточку. М'якуш авокадо перемішайте, посоліть, поперчіть, додайте видавлений через прес часник, посипте меленим базиліком і ретельно перемішайте. Ви також можете розбавити зелену фруктову масу додаванням сиру, горіхів та помідорів.

Сендвіч з авокадо

Для цього способу можна використовувати як випічку, так і тостовий хліб, а поєднувати авокадо можна практичні з будь-якими продуктами. Ми ж пропонуємо зробити сендвіч з тостом, авокадо, руколою, сиром, вареним яйцем та помідором.

Заправка для салату

Авокадо можна використовувати як соус для салатів. Для цього необхідно розім’яти його виделкою, збризнути лимонним соком і додати спеції. Дуже смачно така заправка поєднується із зеленню.

Запечений авокадо

Розділіть фрукт навпіл. Рясно полийте кожну половинку лимонним соком, посипте спеціями та помістіть на гриль розрізаною стороною вниз. Запікати потрібно близько трьох хвилин.

Десерти та смузі з авокадо

Цей фрукт використовують у випічці, часом замінюючи ним яйця чи вершкове масло. Також його додають у шоколадні десерти, брауні чи кекси. А ще – готують смузі.

А якщо ви любите авокадо, рекомендуємо приготувати тост з авокадо та яйцем всього за 10 хвилин за рецептом "Телеграфа". Це одна з улюблених страв Арнольда Шварценеггера на сніданок, перекус чи обід.