Захочете готувати щодня: куряче філе в глазурі за 20 хвилин
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Соковите філе курки в рум'яній глазурі в азіатському стилі
Куряче філе — це універсальний і корисний продукт для харчування, який має безліч переваг. З цього м'яса можна приготувати безліч різноманітних страв, що робить його надзвичайно цінним в харчуванні.
Якщо ви приготуєте куряче філе за рецептом від "Смачно дома", воно буде надзвичайно соковитим з виразним і багатогранним смаком. При цьому, яскрава глазур виглядатиме ефектно та сподобається домашнім.
Як приготувати куряче філе в глазурі
Інгредієнти:
- 3 курячі грудки;
- сіль і перець;
- 60 г борошна (1/4 склянки);
- 3,5 ст. л. вершкового масла або 2,5 ст. л. олії (на вибір);
- 4-5 зубчиків часнику;
- 1,5 ст. л. яблучного оцту;
- 1 ст. л. соєвого соусу;
- 90 мл (1/3 склянки) меду;
- зелена цибуля для подачі (необов’язково).
Спосіб приготування:
- Філе промити, прибрати все зайве, зробити надрізи хрест-навхрест.
- М'ясо посолити, поперчити, обваляти у борошні.
- На сковороді розігріти 3 ст. л. вершкового масла або 2 ст. л. олії та підсмажити м'ясо з обох боків до золотої скоринки (3-4 хвилини з кожного боку).
- Вогонь зменшити, покласти в центр масло, що залишилося (0,5 ст. л.), а також дрібно порізаний часник.
- Додати мед, соєвий соус, яблучний оцет, розподілити це все по всій сковороді.
- Готувати близько 1-2 хвилин до карамелізації. У процесі курочку повертати, щоб вона з усіх боків була в глазурі.
- Готову страву присипати дрібно порізаною зеленою цибулею.
А якщо ви любите курятину, рекомендуємо приготувати куряче філе з беконом. Воно вийде дуже соковитим і з неймовірно яскравим смаком.