Захочете готувати щодня: куряче філе в глазурі за 20 хвилин

Читать на русском
Автор
Ніжне куряче філе під глазур'ю зберігає соковитість і радує цілим букетом присмаків
Ніжне куряче філе під глазур'ю зберігає соковитість і радує цілим букетом присмаків. Фото smachno-doma.top

Соковите філе курки в рум'яній глазурі в азіатському стилі

Куряче філе — це універсальний і корисний продукт для харчування, який має безліч переваг. З цього м'яса можна приготувати безліч різноманітних страв, що робить його надзвичайно цінним в харчуванні.

Якщо ви приготуєте куряче філе за рецептом від "Смачно дома", воно буде надзвичайно соковитим з виразним і багатогранним смаком. При цьому, яскрава глазур виглядатиме ефектно та сподобається домашнім.

Як приготувати куряче філе в глазурі

Інгредієнти:

  • 3 курячі грудки;
  • сіль і перець;
  • 60 г борошна (1/4 склянки);
  • 3,5 ст. л. вершкового масла або 2,5 ст. л. олії (на вибір);
  • 4-5 зубчиків часнику;
  • 1,5 ст. л. яблучного оцту;
  • 1 ст. л. соєвого соусу;
  • 90 мл (1/3 склянки) меду;
  • зелена цибуля для подачі (необов’язково).

Спосіб приготування:

  1. Філе промити, прибрати все зайве, зробити надрізи хрест-навхрест.
  2. М'ясо посолити, поперчити, обваляти у борошні.
  3. На сковороді розігріти 3 ст. л. вершкового масла або 2 ст. л. олії та підсмажити м'ясо з обох боків до золотої скоринки (3-4 хвилини з кожного боку).
  4. Вогонь зменшити, покласти в центр масло, що залишилося (0,5 ст. л.), а також дрібно порізаний часник.
  5. Додати мед, соєвий соус, яблучний оцет, розподілити це все по всій сковороді.
  6. Готувати близько 1-2 хвилин до карамелізації. У процесі курочку повертати, щоб вона з усіх боків була в глазурі.
  7. Готову страву присипати дрібно порізаною зеленою цибулею.

А якщо ви любите курятину, рекомендуємо приготувати куряче філе з беконом. Воно вийде дуже соковитим і з неймовірно яскравим смаком.