Такому хачапурі здивуються навіть грузини: просто додайте незвичайний інгредієнт

Читать на русском
Автор
510
Простий, смачний і неймовірний корж готується легко
Простий, смачний і неймовірний корж готується легко. Фото ukr.media

Дивовижна страва сподобається кожному

Гарбуз – корисний та смачний продукт. Ми готуємо з неї фантастичні супи, домашні пироги та навіть хрусткі драники.

Сьогодні разом із "Главредом" пропонуємо ще один рецепт — дивовижні гарбузові коржики, схожі на грузинські хачапурі. Ця смачна та корисна страва сподобається навіть примхливим діткам.

Як приготувати хачапурі з гарбуза

Інгредієнти:

  • гарбуз чистий — 300 г;
  • твердий сир – 150 г;
  • кефір — 160 мл;
  • борошно — 160 г;
  • розпушувач — 1 ч. л.;
  • сіль — до свого смаку;
  • яйця великі – 2 шт.;
  • олія (можна оливкова).

Спосіб приготування:

  1. Гарбуз необхідно почистити та натерти на великій тертці, додати твердий тертий сир. Також потрібно додати кефір кімнатної температури, яйця, сіль, і все перемішати.
  2. Борошно необхідно просіяти разом з розпушувачем та додати до інших інгредієнтів. Все ретельно перемішати.
  3. До тіста додати 1 столову ложку оливкової або олії, знову все перемішати.
  4. Сковороду необхідно розігріти та змастити вершковим маслом.
  5. Столовою ложкою потрібно викласти гарбузове тісто на сковороду та обсмажувати з кожного боку по 5-7 хвилин під кришкою до золотистої скоринки.

Рекомендуємо приготувати гарбузову запіканку з курячим м’ясом за рецептом "Телеграфа". Ви приготуєте ситну страву для всієї родини.