Такому хачапурі здивуються навіть грузини: просто додайте незвичайний інгредієнт
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 510
Дивовижна страва сподобається кожному
Гарбуз – корисний та смачний продукт. Ми готуємо з неї фантастичні супи, домашні пироги та навіть хрусткі драники.
Сьогодні разом із "Главредом" пропонуємо ще один рецепт — дивовижні гарбузові коржики, схожі на грузинські хачапурі. Ця смачна та корисна страва сподобається навіть примхливим діткам.
Як приготувати хачапурі з гарбуза
Інгредієнти:
- гарбуз чистий — 300 г;
- твердий сир – 150 г;
- кефір — 160 мл;
- борошно — 160 г;
- розпушувач — 1 ч. л.;
- сіль — до свого смаку;
- яйця великі – 2 шт.;
- олія (можна оливкова).
Спосіб приготування:
- Гарбуз необхідно почистити та натерти на великій тертці, додати твердий тертий сир. Також потрібно додати кефір кімнатної температури, яйця, сіль, і все перемішати.
- Борошно необхідно просіяти разом з розпушувачем та додати до інших інгредієнтів. Все ретельно перемішати.
- До тіста додати 1 столову ложку оливкової або олії, знову все перемішати.
- Сковороду необхідно розігріти та змастити вершковим маслом.
- Столовою ложкою потрібно викласти гарбузове тісто на сковороду та обсмажувати з кожного боку по 5-7 хвилин під кришкою до золотистої скоринки.
Рекомендуємо приготувати гарбузову запіканку з курячим м’ясом за рецептом "Телеграфа". Ви приготуєте ситну страву для всієї родини.