У найсмачніший плов не обов’язково додавати м’ясо: бюджетний рецепт

Читать на русском
Автор
Вам знадобиться тільки рис, морква та цибуля
Вам знадобиться тільки рис, морква та цибуля. Фото shuba.life

Ви не повірите, як це просто

Традиційний плов – популярна страва східної кухні, яку можна легко приготувати вдома. Традиційно його готують із рису та м’яса. Але що робити, якщо в будинку немає ні шматочка?

Shuba розповідає, як приготувати найпростіший плов із трьох інгредієнтів. Вам потрібні рис, морква та цибуля. Така страва не займе багато часу, але результат сподобається всім. Спробуємо?

Як приготувати плов без м’яса

Інгредієнти на 3 порції:

  • рис — 1 склянка;
  • морква — 1 шт.;
  • цибуля — 1 шт.;
  • олія соняшникова, сіль — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Моркву та цибулю очистьте. Моркву натріть на великій тертці, цибулю подрібніть. Рис промийте холодною водою.
  2. У каструлі з важким дном розігрійте олію або будь-який жир. Відправте туди овочі та обсмажте на середньому вогні хвилину. Через вказаний час додайте трохи води, зменште вогонь, закрийте кришку і тушкуйте овочі близько 5 хвилин.
  3. У каструлю додайте 2 склянки холодної води, доведіть до кипіння, посоліть та додайте спеції за бажанням.
  4. Додайте в каструлю рис, доведіть до кипіння, зменште вогонь, накрийте кришкою, але не щільно. Готуйте, доки вся рідина не випарується. Вимкніть вогонь, закрийте кришкою каструлю і залиште рис відпочивати на плиті протягом 15 хвилин.

Перемішайте і подавайте на стіл разом із домашньою аджикою за рецептом "Телеграфа". Насолоджуйтесь, смачного.