Просто змішайте буряки з чорносливом: простий рецепт пікантної страви
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 12342
Спробуйте — і ви не пошкодуєте
Зазвичай буряк асоціюється з простими повсякденними стравами – класичною "Шубою", червоним борщем або вінегретом. Але сьогодні ми пропонуємо приготувати страву, яка своїм смаком вразить навіть найдосвідченішого гурмана.
Сьогодні ми разом з "Бабусиними рецептами" приготуємо незвичайну страву — салат з буряка та чорносливу. Незважаючи на простоту приготування та бюджетність, салат вийде смачним та святковим – він навіть зможе прикрасити будь-який стіл!
Як приготувати салат з буряка та чорносливу
Інгредієнти:
- буряк – 3 шт.;
- чорнослив – 70 г;
- часник – 2 зубчики;
- сметана – 150 г;
- сир вершковий – 100 г;
- сіль – на свій смак;
- горіхи кедрові або волоські – жменя;
- кріп для прикраси.
Спосіб приготування:
- Буряк відваріть або запечіть в духовці, почистьте і натріть на тертці.
- М’який чорнослив просто помийте водою, сухий — замочіть. Обсушіть та наріжте невеликими кубиками.
- Для заправки з’єднайте сметану, вершковий сир і пропущений через часник прес, ретельно перемішайте до однорідної маси вилкою або занурювальним блендером.
- Буряк розділіть на 2 частини. Першу половину викладіть рівномірним шаром у салатник чи тарілку. Трохи посоліть та викладіть чорнослив.
- Промажте другий шар заправкою та повторіть шари: буряк, трохи солі, чорнослив, заправку. Прикрасьте салат дрібно нарізаним кропом, кедровим горіхом та подавайте.
Спробуйте з буряка приготувати феєричний гарнір за рецептом "Телеграфа". Смачного.