Просто змішайте буряки з чорносливом: простий рецепт пікантної страви

Читать на русском
Автор
12342
Пікантна страва із звичайних продуктів
Пікантна страва із звичайних продуктів. Фото babusyni-retsepty

Спробуйте — і ви не пошкодуєте

Зазвичай буряк асоціюється з простими повсякденними стравами – класичною "Шубою", червоним борщем або вінегретом. Але сьогодні ми пропонуємо приготувати страву, яка своїм смаком вразить навіть найдосвідченішого гурмана.

Сьогодні ми разом з "Бабусиними рецептами" приготуємо незвичайну страву — салат з буряка та чорносливу. Незважаючи на простоту приготування та бюджетність, салат вийде смачним та святковим – він навіть зможе прикрасити будь-який стіл!

Як приготувати салат з буряка та чорносливу

Інгредієнти:

  • буряк – 3 шт.;
  • чорнослив – 70 г;
  • часник – 2 зубчики;
  • сметана – 150 г;
  • сир вершковий – 100 г;
  • сіль – на свій смак;
  • горіхи кедрові або волоські – жменя;
  • кріп для прикраси.

Спосіб приготування:

  1. Буряк відваріть або запечіть в духовці, почистьте і натріть на тертці.
  2. М’який чорнослив просто помийте водою, сухий — замочіть. Обсушіть та наріжте невеликими кубиками.
  3. Для заправки з’єднайте сметану, вершковий сир і пропущений через часник прес, ретельно перемішайте до однорідної маси вилкою або занурювальним блендером.
  4. Буряк розділіть на 2 частини. Першу половину викладіть рівномірним шаром у салатник чи тарілку. Трохи посоліть та викладіть чорнослив.
  5. Промажте другий шар заправкою та повторіть шари: буряк, трохи солі, чорнослив, заправку. Прикрасьте салат дрібно нарізаним кропом, кедровим горіхом та подавайте.

Спробуйте з буряка приготувати феєричний гарнір за рецептом "Телеграфа". Смачного.