М’ясо в картопляній "шубці" з’їдять швидше, ніж ви будете готувати

Читать на русском
Автор
763
Ситна страва курячого філе
Ситна страва курячого філе. Фото shkola-zhyttia.com.ua

Відмінний варіант для ситного обіду чи вечері

Куряче філе — один з найпопулярніших м’яса серед українців, що вживаються в їжу, його їдять дуже часто практично в кожній родині. Адже філе можна відварити і подати з улюбленим салатом, а можна приготувати з філе курки фантастичну вечерю нашвидкуруч.

Сьогодні разом зі "Школою життя" приготуємо неймовірну страву – куряче філе у картопляній шубці. Таке м’ясо вийде настільки ситним, що вам не захочеться до нього гарніру. Це чудовий варіант для сімейного обіду чи вечері.

Як приготувати куряче філе в шубці

Інгредієнти:

  • куряче філе — 2 шт.;
  • картопля – 1,5 кг;
  • часник – 3 зуб;
  • яйце – 1 шт.;
  • борошно — 2-3 ст. л.;
  • сіль, перець – на свій смак;
  • соняшникова олія – для смаження.

Спосіб приготування:

  1. Куряче філе миємо, розрізаємо на порційні шматочки, викладаємо на дощечку, накриваємо пакетом або харчовою плівкою та відбиваємо з одного боку. Відбите м’ясо солимо та перчимо з двох сторін.
  2. Картоплю чистимо, миємо і натираємо на великій тертці. Додаємо пропущений через прес часник, яйце, перець та борошно, ретельно перемішуємо.
  3. На шматочок м’яса з обох боків викладаємо картопляну суміш і викладаємо на розігріту з олією сковороду. Обсмажуємо м’ясо із двох сторін на середньому вогні до золотистого кольору.

Подаємо куряче філе з соусом тартар за рецептом "Телеграфа". Смачного.