Хитрий трюк, який зробить ваші закуски неповторними: як зробити їстівний кошичок для салатів

Читать на русском
Автор
525
Такі кошички підходять майже до всіх закусок
Такі кошички підходять майже до всіх закусок. Фото food.obozrevatel.com

Страви на столі виглядатимуть ефектно і цікаво

Якщо ви готуєте, приміром, олів’є без огірків, і хочете подати його гостям незвичним чином, у пригоді стануть спеціальні кошички. Вони бувають готові з тіста різних видів.

А ще їх легко приготувати самотужки — і для цього навіть не доведеться нічого випікати. Будь-який салат з такою подачею буде виглядати апетитно. На ProstoWay розповіли, як зробити їх в домашніх умовах. Знадобиться лаваш.

Як приготувати кошички

Для заготовки можна вибрати класичний білий лаваш. Бувають і цікавіші варіанти — з додаванням природних барвників, наприклад пачки з зеленими листами лаваша. Відкриваємо пачку і нарізаємо його на квадрати по 10 см. Також беремо формочки для кексів і вкладаємо в них лавашні заготовки.

В кожен отвір кладемо по 2 заздалегідь нарізані квадрати. Залишилось лише відставити формочки і займатись своїми справами. Лаваш підсохне та прийме задану форму. В результаті у вас вийдуть кошики, які легко наповнити начинкою..

Якщо часу обмаль, можна підсушити додатково в духовці. Цей простий лайфхак зробить звичну подачу більш оригінальною. Так смачно подавати не лише салати, а й намазки, такі як смачну рибну закуску.