Заткне за пояс ліниві вареники: забутий рецепт української страви
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 785
Згадуємо давні смачні рецепти
Коли йдеться про традиційні українські страви, ми завжди згадуємо про червоний борщ чи вареники. Якщо ви любите старовинні рецепти і навіть готували козачий пиріг з лівером, цей рецепт також для вас.
Сьогодні ми разом зі Smachnonews приготуємо буцики. Це старовинна українська страва у вигляді відварених плоских шматочків тіста. Схожі на вареники без начинки вироби можуть мати будь-яку форму, але найпоширенішими є буци у вигляді конвертиків. Їсти їх можна як самостійну страву, подавати зі шкварками, медом, сметаною, тертим сиром або додавати супи.
Як приготувати буцики
Інгредієнти:
- 1 ст. пшеничного борошна;
- 0,5 ст. молока 2,8%;
- 1 яйце;
- 100 грамів олії;
- пів чайної ложки солі;
- 1 ч. л. соди.
Спосіб приготування:
- Борошно просійте, у великій мисці з’єднайте із содою та сіллю, ретельно все перемішайте. Додайте яйце і молоко, замісіть тісто. Миску оберніть харчовою плівкою та відставте на півгодини.
- На присипану мукою|борошном| дошку викладете готове тісто, розкотіть в тонкий шар 2 мл товщиною і наріжте квадратиками 3,5 на 3,5 см.
- У велику каструлю налийте воду, підсоліть і доведіть до кипіння. Опустіть буцики у воду і варіть до готовності приблизно 1-2 хвилини після повторного закипання води.
- Варені буцики обсмажте на розігрітій сковороді з вершковим маслом до появи золотистої скоринки.
Рекомендуємо приготувати соломаху за рецептом "Телеграфа". Ця козацька каша сподобається вам за ситість та смак.