Заткне за пояс ліниві вареники: забутий рецепт української страви

Читать на русском
Автор
785
Відмінний варіант для швидкого сніданку чи вечері
Відмінний варіант для швидкого сніданку чи вечері. Фото elle.ua

Згадуємо давні смачні рецепти

Коли йдеться про традиційні українські страви, ми завжди згадуємо про червоний борщ чи вареники. Якщо ви любите старовинні рецепти і навіть готували козачий пиріг з лівером, цей рецепт також для вас.

Сьогодні ми разом зі Smachnonews приготуємо буцики. Це старовинна українська страва у вигляді відварених плоских шматочків тіста. Схожі на вареники без начинки вироби можуть мати будь-яку форму, але найпоширенішими є буци у вигляді конвертиків. Їсти їх можна як самостійну страву, подавати зі шкварками, медом, сметаною, тертим сиром або додавати супи.

Як приготувати буцики

Інгредієнти:

  • 1 ст. пшеничного борошна;
  • 0,5 ст. молока 2,8%;
  • 1 яйце;
  • 100 грамів олії;
  • пів чайної ложки солі;
  • 1 ч. л. соди.

Спосіб приготування:

  1. Борошно просійте, у великій мисці з’єднайте із содою та сіллю, ретельно все перемішайте. Додайте яйце і молоко, замісіть тісто. Миску оберніть харчовою плівкою та відставте на півгодини.
  2. На присипану мукою|борошном| дошку викладете готове тісто, розкотіть в тонкий шар 2 мл товщиною і наріжте квадратиками 3,5 на 3,5 см.
  3. У велику каструлю налийте воду, підсоліть і доведіть до кипіння. Опустіть буцики у воду і варіть до готовності приблизно 1-2 хвилини після повторного закипання води.
  4. Варені буцики обсмажте на розігрітій сковороді з вершковим маслом до появи золотистої скоринки.

Рекомендуємо приготувати соломаху за рецептом "Телеграфа". Ця козацька каша сподобається вам за ситість та смак.