Забудете про магазинну ковбасу: рецепт смачної закуски за 20 хвилин

Читать на русском
Автор
84707
Ідеальна для сніданку та бутербродів
Ідеальна для сніданку та бутербродів. Фото plyashka.com

М'ясна нарізка є окрасою будь-якого святкового столу

Одного разу випробувавши цей рецепт, ви захочете готувати за ним знову і знову. Закуска не лише виходить дуже смачною — ви витратите лічені хвилини на підготовку, адже найдовше часу займає маринування м'яса.

Такою нарізкою можна замінити магазинну ковбасу або подавати до святкового столу. А рецептом з нами поділилися на порталі "Пляшка".

Як приготувати домашню нарізку

Інгредієнти:

  • куряча грудка – 500-600 г
  • молоко – 500 мл
  • сіль – 1/2 ч. л
  • солодка паприка – 1/2 ч. л.
  • карі – 1/2 ч. л.
  • приправа для курки – 1/2 ч. л.
  • гранульований часник – 1/2 ч. л.

Спосіб приготування:

  1. Курячу грудку помити, прибрати все зайве, обсушити паперовим рушником.
  2. Додати сіль, солодку паприку, приправу для курки, карі та гранульований часник. Філе натерти спеціями рівномірно з усіх боків.
  3. Обмотати харчовою плівкою та залишити на годину при кімнатній температурі промаринуватися.
  4. У каструлю налити молоко, довести його до кипіння, акуратно опустити всередину курячу грудку. Проварити 2 хвилини з моменту закипання.
  5. Зняти з плити, накрити кришкою та укутати каструлю у теплу ковдру. Залишити її так томитися на шість годин.
  6. Після цього м'ясо викласти на паперовий рушник, щоб прибрати зайву вологу.

А якщо ви любите курятину, рекомендуємо приготувати тушкованку з цього м'яса за рецептом "Телеграфа". Така тушкованка може зберігатися цілий рік.