Вечеря за копійки: цей пиріг домашні з’їдять разом зі сковорідкою
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Ідеальна легка вечеря або смачний перекус
Ми розповідали, як приготувати з гарбуза солодкі котлетки. Тепер ділимось рецептом чудового пирога.
Завдяки тому, що тісто у рецепті готове, на цю смачну випічку ви потратите зовсім мало часу. Достатньо буде підготувати начинку і поставити все в духовку. Рецептом поділились на порталі smakuivdoma.com.ua.
Інгредієнти:
- 2 листи тіста листкового бездріжджового
- 300 г гарбуза
- 150 г сиру твердого
- 1 цибулина
- 1 яєчний жовток
- оливкова олія, сіль
Спосіб приготування:
- Гарбуз чистимо, нарізаємо тонкими скибочками. Бризкаємо на нього оливковою олією та обсмажуємо скибочки з двох сторін практично до готовності.
- Цибулю чистимо. Нарізаємо її тонкими півкільцями. В окремій сковороді обсмажуємо до золотистого.
- Сир натираємо на крупній тертці. Розігріваємо духовку і приступаємо до формування пирога.
- Попередньо розморожене і трохи розкатане тісто викладаємо в один шар на деко, застелене пергаментом для випічки. Зверху, відступаючи від країв на кілька сентиментів, викладаємо цибулю і обсмажений гарбуз.
- Все засипаємо натертим сиром. Накриваємо другим шаром тіста, розкатаним дещо тонше, ніж перший.
- Притискаємо краї. Змащуємо збитим і дещо солоним яєчним жовтком. Гострим ножем робимо діагональні неглибокі надрізи. Випікаємо пиріг в розігрітій духовці 30 хвилин.
Виходить дуже смачно і ароматно. Також ми розповідали, як приготувати ніжний гарбузовий суп.