Вечеря за копійки: цей пиріг домашні з’їдять разом зі сковорідкою

Читать на русском
Автор
Чудовий гарбузовий рецепт для осінніх вечорів
Чудовий гарбузовий рецепт для осінніх вечорів. Фото klopotenko.com

Ідеальна легка вечеря або смачний перекус

Ми розповідали, як приготувати з гарбуза солодкі котлетки. Тепер ділимось рецептом чудового пирога.

Завдяки тому, що тісто у рецепті готове, на цю смачну випічку ви потратите зовсім мало часу. Достатньо буде підготувати начинку і поставити все в духовку. Рецептом поділились на порталі smakuivdoma.com.ua.

Інгредієнти:

  • 2 листи тіста листкового бездріжджового
  • 300 г гарбуза
  • 150 г сиру твердого
  • 1 цибулина
  • 1 яєчний жовток
  • оливкова олія, сіль

Спосіб приготування:

  1. Гарбуз чистимо, нарізаємо тонкими скибочками. Бризкаємо на нього оливковою олією та обсмажуємо скибочки з двох сторін практично до готовності.
  2. Цибулю чистимо. Нарізаємо її тонкими півкільцями. В окремій сковороді обсмажуємо до золотистого.
  3. Сир натираємо на крупній тертці. Розігріваємо духовку і приступаємо до формування пирога.
  4. Попередньо розморожене і трохи розкатане тісто викладаємо в один шар на деко, застелене пергаментом для випічки. Зверху, відступаючи від країв на кілька сентиментів, викладаємо цибулю і обсмажений гарбуз.
  5. Все засипаємо натертим сиром. Накриваємо другим шаром тіста, розкатаним дещо тонше, ніж перший.
  6. Притискаємо краї. Змащуємо збитим і дещо солоним яєчним жовтком. Гострим ножем робимо діагональні неглибокі надрізи. Випікаємо пиріг в розігрітій духовці 30 хвилин.

Виходить дуже смачно і ароматно. Також ми розповідали, як приготувати ніжний гарбузовий суп.