Розкішна страва, якою хочеться годувати найрідніших: бабусин рецепт кручеників з грибами

Читать на русском
Автор
13465
Такі крученики і на святковий стіл можна подати
Такі крученики і на святковий стіл можна подати. Фото Sourse of taste

Виходить неймовірно смачно і пасує до будь-якого гарніру

Ми розповідали, як приготувати страву за автентичним українським рецептом — соковиті мазурики. Тепер розповідаємо, як приготувати неймовірно апетитні крученики. Це начинка, загорнута в куряче філе, обсмажена і протушкована в ароматному соусі.

Страва просто розкішна, з неповторним ароматом. Рецептом поділились на espreso.tv.

Інгредієнти:

  • куряче філе — 1 кг
  • печериці — 500 г
  • майонез — 100 г
  • сметана — 300 г
  • одна пучка кропу
  • одна пучка зеленої цибулі
  • три зубчики часнику

Спосіб приготування:

  1. Гриби миємо і просушуємо. Нарізаємо пластинками.
  2. Розігріваємо сковороду з олією та викладаємо гриби. Обсмажуємо до золотистої скоринки.
  3. Куряче філе розрізаємо на тонкі "пласти". Солимо й перчимо з двох боків.
  4. Викладаємо на куряче філе смажені гриби, коли вони трохи охолонуть. Посипаємо тертим сиром.
  5. Кожен шматочок м'яса з грибами закручуємо в рулетик. Викладаємо на сковороду зрізом униз. Обережно обсмажуємо.
  6. Змішуємо майонез, сметану, а також нашатковані кріп та зелену цибулю. Додаємо сіль, перець та інші спеції, вичавлюємо часник.
  7. Соус викладаємо на м'ясні рулети. Залишаємо тушкуватись на повільному вогні на 20-30 хвилин.

Замість печериць можна взяти лісові гриби — буде ще смачніше. Страву подаємо гарячою з будь-яким гарніром, але найсмачніше буде приготувати до неї ніжне картопляне пюре.