Такої заготівлі хоч сто банок закрий — буде мало: рецепт неймовірної овочевої ікри на зиму
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Це готовий перекус на цілий рік, про який можна подбати вже зараз
Ми ділились рецептом смачної грибної намазки. Тепер розповідаємо, як заготувати на зиму незвичну і дуже смачну гарбузову ікру.
Рецептом поділились на порталі "Порадниця". Таку овочеву заготівлю дуже зручно використовувати як перекус та намазку на бутерброди. З цієї кількості продуктів вийде 7 банок по 0,5 л.
Інгредієнти:
- 1,5 кг м’якоті гарбуза
- 500 г моркви
- 500 г цибулі
- 2 великі солодкі перчини
- 1 велика головка часнику
- 200 г томатної пасти
- 200 мл олії
- 2 столові ложки цукру
- 1 столова ложка солі
- 40 мл оцту (9%)
Спосіб приготування:
- Гарбуз та моркву натираємо на середню тертку. Цибулю чистимо, у перцю виймаємо насіннєву коробочку. Нарізаємо овочі невеликими кубиками.
- У велику каструлю викладаємо овочі, вливаємо олію, перемішуємо. Ставимо на невеликий вогонь та помішуємо.
- Коли пустить сік, готуємо під кришкою 40 хвилин. Додаємо нарізаний часник, томатну пасту, сіль і цукор. Тушкуємо ще 30 хвилин під кришкою.
- Якщо бажаєте отримати однорідну масу, пробиваємо блендером на цьому етапі. Вливаємо оцет, доводимо масу до кипіння, після цього варимо ще 2 хвилини. Одразу розкладаємо в стерилізовані банки та закриваємо.
Така ікра чудово зберігається навіть за кімнатної температури. Також ми розповідали, як смачніше приготувати котлети.