Такої заготівлі хоч сто банок закрий — буде мало: рецепт неймовірної овочевої ікри на зиму

Читать на русском
Автор
Якщо ви не знали, що приготувати з гарбуза
Якщо ви не знали, що приготувати з гарбуза. Фото pinterest.com

Це готовий перекус на цілий рік, про який можна подбати вже зараз

Ми ділились рецептом смачної грибної намазки. Тепер розповідаємо, як заготувати на зиму незвичну і дуже смачну гарбузову ікру.

Рецептом поділились на порталі "Порадниця". Таку овочеву заготівлю дуже зручно використовувати як перекус та намазку на бутерброди. З цієї кількості продуктів вийде 7 банок по 0,5 л.

Інгредієнти:

  • 1,5 кг м’якоті гарбуза
  • 500 г моркви
  • 500 г цибулі
  • 2 великі солодкі перчини
  • 1 велика головка часнику
  • 200 г томатної пасти
  • 200 мл олії
  • 2 столові ложки цукру
  • 1 столова ложка солі
  • 40 мл оцту (9%)

Спосіб приготування:

  1. Гарбуз та моркву натираємо на середню тертку. Цибулю чистимо, у перцю виймаємо насіннєву коробочку. Нарізаємо овочі невеликими кубиками.
  2. У велику каструлю викладаємо овочі, вливаємо олію, перемішуємо. Ставимо на невеликий вогонь та помішуємо.
  3. Коли пустить сік, готуємо під кришкою 40 хвилин. Додаємо нарізаний часник, томатну пасту, сіль і цукор. Тушкуємо ще 30 хвилин під кришкою.
  4. Якщо бажаєте отримати однорідну масу, пробиваємо блендером на цьому етапі. Вливаємо оцет, доводимо масу до кипіння, після цього варимо ще 2 хвилини. Одразу розкладаємо в стерилізовані банки та закриваємо.

Така ікра чудово зберігається навіть за кімнатної температури. Також ми розповідали, як смачніше приготувати котлети.