Рецепт-виручалочка: бюджетний яблучний пиріг, який восени замінить вам всі торти

Читать на русском
Автор
586
Рецепт максимально простий — навіть дитина впорається
Рецепт максимально простий — навіть дитина впорається. Фото Фокус

Яблук зараз вдосталь, тому пироги пекти можна хоч щодня

Ми розповідали, як приготувати дуже смачну шарлотку. Тепер ділимось ще одним рецептом яблучного пирога.

Він виходить пишним і смачним, його можна навіть подати замість торта. Можна хоч щодня такий пекти. Рецептом поділились на порталі "Школа Життя"

Інстаграм:

  • Яблука – 400 г
  • Яйця – 4 шт
  • Борошно – 220 г
  • Цукор – 140 г
  • Сметана – 50 г
  • Розпушувач – 8 г
  • Ванілін – 3 г

Спосіб приготування:

  1. Яйця розділяємо. Відділяємо білки від жовтків. Це дуже важливо для пишності пирога.
  2. Білки із цукром збиваємо до щільних піків.
  3. В білкову масу по одному додаємо жовтки. Щоразу добре перемішуємо. Наприкінці додаємо сметану. Акуратно перемішуємо.
  4. В окремій мисці змішуємо сухі інгредієнти. Борошно і розпушувач обов’язково просіюємо. Порціями додаємо до яєчної суміші.
  5. Яблука для начинки чистимо від шкірки. Нарізаємо на дрібні кубики та пересипаємо корицею.
  6. Перекладаємо яблука на дно форми, в якій плануємо випікати пиріг. Заливаємо зверху тістом.
  7. Ставимо пиріг в заздалегідь розігріту до 200 градусів духовку. Випікаємо 25-30 хвилин, духовку в цей час відчиняти не треба.

Готовий пиріг можна присипати цукровою пудрою. Також ми ділились рецептом смачного печива.