Рецепт-виручалочка: бюджетний яблучний пиріг, який восени замінить вам всі торти
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 587
Яблук зараз вдосталь, тому пироги пекти можна хоч щодня
Ми розповідали, як приготувати дуже смачну шарлотку. Тепер ділимось ще одним рецептом яблучного пирога.
Він виходить пишним і смачним, його можна навіть подати замість торта. Можна хоч щодня такий пекти. Рецептом поділились на порталі "Школа Життя"
Інстаграм:
- Яблука – 400 г
- Яйця – 4 шт
- Борошно – 220 г
- Цукор – 140 г
- Сметана – 50 г
- Розпушувач – 8 г
- Ванілін – 3 г
Спосіб приготування:
- Яйця розділяємо. Відділяємо білки від жовтків. Це дуже важливо для пишності пирога.
- Білки із цукром збиваємо до щільних піків.
- В білкову масу по одному додаємо жовтки. Щоразу добре перемішуємо. Наприкінці додаємо сметану. Акуратно перемішуємо.
- В окремій мисці змішуємо сухі інгредієнти. Борошно і розпушувач обов’язково просіюємо. Порціями додаємо до яєчної суміші.
- Яблука для начинки чистимо від шкірки. Нарізаємо на дрібні кубики та пересипаємо корицею.
- Перекладаємо яблука на дно форми, в якій плануємо випікати пиріг. Заливаємо зверху тістом.
- Ставимо пиріг в заздалегідь розігріту до 200 градусів духовку. Випікаємо 25-30 хвилин, духовку в цей час відчиняти не треба.
Готовий пиріг можна присипати цукровою пудрою. Також ми ділились рецептом смачного печива.