Сирник по-аджарськи: рецепт, який здивує навіть грузинів

Читать на русском
Автор
1430
На вигляд такі сирнички нагадують хачапурі
На вигляд такі сирнички нагадують хачапурі. Фото shuba.life

Це чудова легка страва на сніданок

На сніданок у нас дуже багато вимог. Ми хочемо, щоб страва була ситною, корисною і швидкою у приготуванні. Ароматні та пишні сирнички – один із найкращих варіантів на сніданок.

Сьогодні разом із Shuba поекспериментувати та приготувати дивовижний сирник "по-аджарськи". Називається так тому, що на вигляд дуже схожий на хачапурі по-аджарськи. Такій незвичайній страві здивуються навіть грузини!

Як приготувати сирник по-аджарськи

Інгредієнти:

  • сир — 180 г;
  • яйце куряче, велике — 1 шт.;
  • борошно — 3 ст. л.;
  • сіль — до свого смаку;
  • жовтки курячі — 1 шт.;
  • сир моцарела — 40 г.

Спосіб приготування:

  1. Сир змішайте в мисці із сіллю, яйцем і борошном до однорідного стану. Отриману масу обваляйте в борошні та сформуйте човник. Змастіть його жовтком.
  2. Духовку розігрійте до 190°C і відправте туди сирник на 10-15 хвилин. Через вказаний час дістаньте його з духовки, присипте тертою моцарелою і поставте пекти ще на 5 хвилин.
  3. Готову страву дістаньте з дека та обережно додайте цілий жовток. Присипте спеціями та поверніть до духовки ще на 3-5 хвилин.

Раніше "Телеграф" розповідав, як перевірити сир на натуральність. Ви будете впевнені як продукт.