У цих котлетах по-київськи немає грама м’яса: рецепт, який попросять усі гості

Читать на русском
Автор
1889
Про таких биточок ви точно ще не чули
Про таких биточок ви точно ще не чули. Фото Ідеї для сніданку та вечері

Ці котлетки всі запам’ятають надовго

Котлети по-київськи – наша кулінарна візитівка. А якщо спробувати приготувати її не з м’яса, а з риби?

Саме таку страву за рецептом "Ідей для сніданку та вечері" ми й приготуємо. Для соковитості до рибного фаршу потрібно додати цибулю, а для пікантності – часник. Начинка традиційно готується із вершкового масла та кропу. Такі котлетки вийдуть неймовірно смачними та ніжними.

Як приготувати котлети по-київськи з риби

Інгредієнти:

  • філе білої риби – 1 кг;
  • батон — 1 шт.;
  • м’яке вершкове масло – 150 г;
  • кріп – 30 г;
  • цибуля ріпчаста — 2 шт.;
  • молоко – 50 мл;
  • часник – 2-3 зубчики;
  • яйце для панірування – 2 шт.;
  • куряче яйце – 2 шт.;
  • сіль, чорний мелений перець, сушений базилік – на свій смак;
  • олія – 100-200 мл.

Спосіб приготування:

  1. Свіжий кріп дрібно наріжте, додайте до вершкового масла, посоліть і перемішайте. Масляну суміш відправте в невелику місткість із фольгою, розрівняйте лопаткою та відправте в морозильну камеру на 1 годину, щоб суміш стала жорсткою.
  2. Рибне філе наріжте на шматки.
  3. Цибулю очистьте, наріжте довільно.
  4. Чотири шматки пшеничного батону поламайте на шматки, помістіть у глибоку ємність, залийте молоком, дайте постояти 5 хвилин, добре відіжміть.
  5. Рибу з цибулею пропустіть через м’ясорубку, паралельно додайте зубчики часнику та батон.
  6. В отриману суміш вбийте яйця, всипте сіль, базилік і мелений перець, ретельно перемішайте.
  7. Підмерзле вершкове масло наріжте на невеликі брусочки.
  8. З невеликої порції рибної суміші сформуйте коржик, всередину покладіть шматочок масла та защипніть.
  9. Яйця збийте в глибокій ємності, посоліть.
  10. Батон наріжте кубиками, підсушіть у духовці, потім подрібніть на крихту великого помелу.
  11. Кожен биток по черзі опустіть у яєчну суміш, потім у сухарі. Заготівлі підморозьте в морозильній камері, знову запануйте в яйці та сухарях.
  12. Котлети викладіть на розігріту сковороду з рослинною олією, посмажте на середньому вогні з двох боків до рум’яної скоринки. Після цього викладіть котлети на деко, застеліть фольгою, запікайте ще 15 хвилин до повної готовності.

Раніше "Телеграф" розповідав, як правильно розморожувати рибу. Будьте обережні – не всі вони безпечні.