Один інгредієнт зробить чізкейк неймовірним: незвичайний рецепт до святкового столу

Читать на русском
Автор
Незвичайний чізкейк здивує і вас, і вашу родину
Незвичайний чізкейк здивує і вас, і вашу родину. Фото recepty.znaj.ua

Спробуйте — і вам сподобається

Ніжний сирний чизкейк — ідеальний десерт для сімейних посиденьок з чаєм. Рецептів чизкейку існує неймовірна кількість. Сьогодні пропонуємо приготувати чизкейк з… гарбузом.

Незвичайний рецепт пропонує "Знай.UA". Для основи ми візьмемо пісочне печиво та какао, а для самого чизкейка знадобиться пюре з гарбуза та кисломолочний сир. Такий незвичайний рецепт вразить всіх і буде доречним і до святкового столу, і до сімейних посиденьок.

Як приготувати чизкейк з гарбузом

Інгредієнти:

  • пісочне печиво (можна шоколадне) – 150 г;
  • какао-порошок (якщо печиво не шоколадне) – 2 ч. л;
  • вершкове масло – 70 г.

Для начинки:

  • кисломолочний сир – 600 г;
  • сметана 20% — 100 мл,
  • яйця – 5 шт.;
  • гарбузове пюре – 300 г;
  • цукор – 150 г;
  • ванільний цукор — 1 пакетик,
  • кукурудзяний крохмаль – 30 г.

Спосіб приготування:

  1. Печиво подрібнюємо в блендері до стану крихти та додаємо при необхідності какао-порошок. Додаємо також розтоплене вершкове масло, все ретельно перемішуємо.
  2. Отриману основу викладаємо на форму, формуємо дно та бортики однакової товщини. Відправляємо в розігріту до 170 градусів духовку приблизно на 5-7 хвилин.
  3. Для начинки ретельно перебиваємо сир у блендері, додаємо сметану, гарбузовий ванільний пюре і звичайний цукор. Все перемішуємо, додаємо кукурудзяний крохмаль і перебиваємо віночком.
  4. Духовку розігріваємо до 110 градусів, відправляємо форму з чизкейк, а на низ ставимо миску з окропом. Запікаємо чизкейк 2,5 години.
  5. Коли страва буде готова, відкрийте двір духовки та залишаємо чизкейк до повного застигання. Готовий чизкейк прикрашаємо горіхами, карамелізованим гарбузом або шоколадом.

Рекомендуємо також приготувати гарбузові деруни за рецептом "Телеграфа". Незвичайна страву зметуть зі столу за секунди.