З домашньою бужениною за цим рецептом забудете про магазинну ковбасу
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 23974
Ідеально для салатів та бутербродів
Буженина – це запечений у духовці великий шматок свинячого м’яса зі спеціями та травами. Її можна подавати як самостійну страву або використовувати для приготування незвичайних салатів.
Приготовлена за рецептом "УНІАН" буженина стане справжньою окрасою будь-якого столу. З нею ви точно забудете про магазинну ковбасу і готуватимете таку смакоту самі.
Як приготувати буженину у фользі
Інгредієнти:
- окіст свинячий — 1 кг;
- часник – 10 зубчиків;
- гірчиця — 3 ч. л.;
- розмарин сухий — 1 ч. л.;
- паприка — 0,5 ч. л.;
- спеції сухі — 0,5 ч. л.;
- перець чорний мелений — 0,5 ч. л.;
- сіль — 1 ч. л.
Спосіб приготування:
- Сіль перемішуємо зі спеціями.
- Свинину миємо, сушимо паперовими рушниками та викладаємо на тарілку. Ножем робимо в м’ясі глибокі проколи та вставляємо зубчики часнику. М’ясо ретельно натираємо з усіх боків сумішшю солі та спецій, а зверху обмазуємо гірчицею.
- Окіст перекладаємо в глибоку миску, затягуємо харчовою плівкою і перекладаємо маринуватися в холодильник і маринуватися на 5-8 годин.
- Через вказаний час дістаємо його з холодильника, загортаємо у фольгу і викладаємо на лист, даємо постояти при кімнатній температурі 1 годину.
- Духовку прогріваємо до 180°С, відправляємо м’ясо на 1,5 години, після чого залишаємо в духовці ще на 2 години.
- Через вказаний час дістаємо м’ясо із духовки, розгортаємо фольгу, зливаємо рідину. Буженину перекладаємо на блюдо, накриваємо харчовою плівкою та відправляємо в холодильник на 4-6 годин.
Рекомендуємо також приготувати варену ковбасу за рецептом "Телеграфа". Вам неодмінно сподобається.