Цей "Французький поцілунок" ви запам’ятаєте надовго: страва, яка доречна до будь-якого столу

Читать на русском
Автор
Незвичайний салат стане вашим улюбленим
Незвичайний салат стане вашим улюбленим. Фото focus.ua

Спробуйте — і вам сподобається з першої ложки

Найрізноманітніші салати ми готуємо на наших кухнях досить часто. Що може бути простіше, ніж нарізати інгредієнти, заправити улюбленим соусом і подати до столу?

Сьогодні разом із "Фокусом" ми приготуємо м’ясний салат, який нікого не залишить байдужим. Ця страва буде доречною і до приходу гостей, і до сімейних посиденьок. Обов’язково приготуйте його, щоб насолодитися ідеальним поєднанням інгредієнтів та неперевершеним смаком.

Як приготувати салат "Французький поцілунок"

Інгредієнти:

  • м’ясо (свинина чи яловичина) – 300 г;
  • цибуля ріпчаста — 1 шт.;
  • помідори – 3 шт.;
  • сир твердий – 200 г;
  • майонез – до смаку.

Маринад для цибулі:

  • сіль — 0,5 ч. л;
  • цукор – 1 ч. л;
  • оцет – 1 ст. л;
  • вода окріп – 200 мл.

Спосіб приготування:

  1. М’ясо нарізати дрібними кубиками або соломкою, обсмажувати на розігрітій з олією сковороді протягом 7-8 хвилин. Посолити, поперчити, обсмажити ще 2 хвилини та викласти на паперовий рушник, щоб пішов зайвий жир.
  2. Для маринування цибулі необхідно почистити, нарізати кубиками, викласти в миску. До неї слід додати сіль, цукор, оцет, залити окропом, добре перемішати та залишити до повного охолодження. Остиглу рідину злити.
  3. Твердий сир та помідори нарізати кубиками.
  4. Поєднати всі інгредієнти в одній мисці, додати майонез, перемішати. Готовий салат викласти на блюдо, зверху посипати сиром, натертим на дрібній тертці.

Раніше "Телеграф" розповідав, чим можна замінити майонез у салатах. Так вони будуть не тільки смачніші, а й корисніші.