З'їдаються за одним заходом: неймовірні сіннабони за простим рецептом

Читать на русском
Автор
Ця повітряна випічка підкорить усіх гостей
Ця повітряна випічка підкорить усіх гостей. Фото shuba.life

Перевірений рецепт синнабонів з помадкою

У багатьох осінь асоціюється із затишним пледом, смачним чаєм, книжкою та ароматною випічкою, зокрема, з корицею. Булочки "Сіннабони" є тією самою випічкою, яку щоразу хочеться готувати восени.

Вони приваблюють не лише своїм ефектним виглядом, а й чудовим смаком та ніжністю. А рецептом найпростіших булочок із нами поділилися на порталі "Філіжаночка".

Як приготувати "Сіннабони"

Інгредієнти:

Тісто

  • молоко – 200 мл,
  • вода – 100 мл,
  • дріжджі сирі – 25 г,
  • сіль – 0,5 ч. л.,
  • цукор – 100 г,
  • ванільний цукор – 1 пак.,
  • яйця – 2 шт.,
  • вершкове масло – 60 г,
  • борошно – 650 г

Начинка

  • кориця – 2 чайні ложки,
  • цукор – 150 г,
  • вершкове масло – 50-60 г

Крем

  • вершковий сир – 100-150 г,
  • цукрова пудра – 50 г,
  • м’яке вершкове масло – 20 г

Спосіб приготування:

  1. Змішати молоко та воду, підігріти, що рідина була теплою, але не гарячою. Додати дріжджі, сіль, 1 столову ложку цукру і 4 столові ложки борошна, перемішати. Залишити на 15-20 хвилин у теплому місці без протягів, щоб приготувалася опара.
  2. Вилити опару у широку миску, додати інші інгредієнти кімнатної температури.
  3. Замісити тісто, поки воно перестане прилипати до рук.
  4. Викласти тісто в миску, змащену олією, накрити плівкою і рушником. Поставити у тепле місце та дочекатися, поки воно підійметься в 3 рази.
  5. Розім'яти тісто та залишити ще на пів години.
  6. Викласти тісто на стіл, для зручності розділити на дві частини.
  7. Розкатати тісто в прямокутник товщиною 0,5 см. Змастити м’яким вершковим маслом. Щедро присипати сумішшю кориці та цукру.
  8. Згорнути тісто в рулет та розрізати його на 6-7 частин.
  9. Рулетики викласти у форму, змащену вершковим маслом, залишаючи між ними порожнє місце. Залишити на 20 хвилин піднятися.
  10. Випікати близько 30 хвилин у розігрітій до 180 градусів духовці.
  11. Гарячі сіннабони змастити кремом, змішавши м'який сир, масло та цукрову пудру. За необхідності крем можна розбавити молоком.

А якщо ви любите смачну випічку, рекомендуємо також приготувати тертий пиріг з варенням за рецептом "Телеграфа". Приємна кислинка, солодкий корж і хрумка апетитна крихта — цей пиріг вище всяких похвал.