Гарбузове сонечко в тарілці: на цей пиріг накинуться відразу, як подасте

Читать на русском
Автор
Таку випічку полюблять навіть ті, кому не подобається гарбуз
Таку випічку полюблять навіть ті, кому не подобається гарбуз. Фото shuba.life

Страва спорожніє до того, як пиріг охолоне

Восени гарбуз — воістину король кухні. Ми готуємо з неї фантастичну випічку, незвичайні супи та навіть ароматний хліб.

Shuba сьогодні пропонує приголомшливий гарбузовий пиріг з горіхами. Він виходить настільки смачним, що сподобається навіть найзатятішим противникам гарбуза. Для його приготування найкраще використовувати мускатний гарбуз: через високий вміст цукру він ідеальний для десертів.

Як приготувати гарбузовий пиріг з горіхами

Інгредієнти на форму для випічки 32 см:

  • борошно пшеничне — 260 г;
  • цукор — 30 г;
  • холодна вода — 70 мл;
  • горілка — 1 ст. л.;
  • сіль — 0.4 ч. л.

Для крему:

  • гарбузове пюре — 450 г;
  • згущене молоко — 150 г;
  • яйця курячі — 2 шт.;
  • цукор — 50 г;
  • сіль — 0.6 ч. л.;
  • кориця мелена — 1/2 ч. л.;
  • мускатний горіх мелений — 1/4 ч. л.;
  • волоські горіхи очищені — 70 г.

Спосіб приготування:

  1. Гарбуз помийте, наріжте великими шматками, викладіть на лист, накрийте зверху фольгою і запікайте годину при 200°С.
  2. Борошно просійте через сито, разом з цукром, нарізаним шматками охолодженим вершковим маслом і збийте сіллю блендером або протріть вручну. В отриману масу додайте горілку, прохолодну воду, замісіть тісто і поставте його в холодильник на годину.
  3. Очищений гарбуз збийте блендером, 450 г пюре змішайте з корицею, згущеним молоком і мускатним горіхом.
  4. У яйцях відокремте білок від жовтка. Жовтки збийте із половиною цукру. Другу половину цукру збийте з білками до твердих піків. Поступово додавайте в гарбузове пюре спочатку жовтки, а потім білки.
  5. Волоські горіхи подрібніть на середні шматочки.
  6. Духовку розігрійте до 180°С, змастіть форму для випікання.
  7. Тісто розкотіть тонким шаром приблизно 4-5 мм, викладіть у форму та обріжте всі зайві шматочки. На тісто викладіть волоські горіхи, зверху — гарбузовий крем.
  8. Надішліть пиріг в духовку на 35-40 хвилин у режимі нижнього прогріву духовки.

Рекомендуємо також приготувати гарбузовий пиріг за рецептом "Телеграфа". Він вийде надзвичайно смачним.