Склянка перловки та дві картоплини: такі котлетки сподобаються навіть м’ясоїдам

Читать на русском
Автор
3359
Житлові котлети складуть гідну конкуренцію м’ясним
Житлові котлети складуть гідну конкуренцію м’ясним. Фото kolizhanka.com.ua

Бюджетна та ситна страва

Соковиті та ароматні котлети – найчастіша страва на наших кухнях. Безумовно, рецептів їх безліч. Однак класичні биточки готуються з м’ясного фаршу з додаванням яєць, цибулі, часнику та хліба (муки).

"Главред" пропонує неймовірний рецепт на той випадок, якщо вдома раптом не виявилося фаршу. Виявляється, смачні, соковиті биточки можуть вийти з перловки. Поживні та ніжні котлетки з хрусткою скоринкою точно не залишать байдужими нікого.

Як приготувати пісні котлети з перловкою

Інгредієнти:

  • перловка — 250 г;
  • вода — 4 с.;
  • цибуля — 1-2 шт.;
  • морква — 1 шт.;
  • сира картопля — 2 середні картоплини;
  • часник — 3 зубчики;
  • панірувальні сухарі — 4 ст. л.;
  • рослинна олія — для смаження;
  • сіль та перець — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Перловку замочіть на ніч у холодній воді, потім відіжміть зайву вологу і промийте. Відваріть її до готовності.
  2. Цибулю та моркву очистьте. Цибулю наріжте кубиками, моркву натріть на великій тертці. Смажте овочі на сковороді з олією до м’якості.
  3. Картоплю очистьте, натріть і відіжміть від зайвої вологи.
  4. Змішайте приготовані овочі, картопля і перловку, додайте мелений часник та панірувальні сухарі. Все ретельно перемішайте до одержання щільної маси.
  5. З отриманої суміші сформуйте котлети та обваляйте їх у панірувальних сухарях.
  6. На сковороді з розігрітою олією обсмажте котлети з обох боків до отримання золотистої кірки. Готові котлети викладіть на паперовий рушник, щоб позбавитися зайвої олії.

Подавайте котлети гарячими з улюбленим салатом за рецептом "Телеграфа". Смачного.