Перемішали – і на сковороду: феєричний рецепт пончиків для доброго ранку чи несподіваних гостей

Читать на русском
Автор
Повітряні та смачні пончики ви приготуєте за 15 хвилин
Повітряні та смачні пончики ви приготуєте за 15 хвилин. Фото babusyni-retsepty

Смакота без особливих клопотів на кухні

Смажені пиріжки – це найкращий варіант для ситного сніданку. Готувати їх досить легко, а результат виходить приголомшливим.

Якщо ж ви хочете урізноманітнити свої сніданки, разом із "Бабусиними рецептами" пропонуємо приготувати яблучні пончики. Вони ідеально підійдуть і для швидкого сніданку, і для несподіваних гостей. Яблука в них перетворяться на м’який смачний крем і нагадуватимуть начинку. Спробуємо?

Як приготувати яблучні пончики

Інгредієнти:

  • кефір – 200 мл;
  • сметана – 2 ст.
  • яйце – 2 шт.;
  • цукор – 2 ст. л.;
  • сіль — 1/3 ч. л.;
  • розпушувач – 1 ч. л.;
  • борошно — 160 г;
  • яблука середні – 2-3 шт.;
  • рослинна олія – для смаження.

Спосіб приготування:

  1. Для приготування тіста в глибокі миски з’єднайте кефір і сметану. Перемішуючи, додайте в масу яйця, сіль та цукор.
  2. Просіяне борошно змішайте з розпушувачем, додайте до інших інгредієнтів і поступово змішайте в рідку суміш.
  3. Яблука помийте, очистьте від шкіри та серцевини, наріжте дрібними кубиками. Додайте їх у тісто і ретельно перемішайте.
  4. Рослинну олію налийте в глибоку сковороду або сотейник, розігрійте. За допомогою ложки накладайте тісто в сковороду та обсмажуйте пончики на середньому вогні до золотистої скоринки з обох боків.
  5. Готові пончики викладете на серветку, щоб позбавитися зайвої олії, і подавайте на стіл.

Якщо набридли пиріжки, пропонуємо приготувати капустяний пиріг за рецептом "Телеграфа". Спробуйте і не пошкодуєте!