Салат, який здатний здивувати всіх: ситна страва із простих продуктів
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 3940

Відмінний варіант і для свята, і для сімейного обіду
Мало знайдеться людей, які не люблять салатів. Рецептів їх неймовірна безліч: хтось любить олів’є, комусь подобається оселедець під "Шубою", а хтось жити не може без салату з буряком.
Сьогодні разом із "Фокусом" ми приготуємо незвичайний картопляний салат зі сметаною. Страва виходить настільки ситною, що її можна навіть подавати як самостійну страву. Простий у приготуванні, але ситний салат можна подавати й на святковий стіл, і до сімейного обіду чи вечері. До речі, краще його подавати у теплому вигляді – так страва віддасть максимум смаку та аромату.
Як приготувати картопляний салат зі сметаною
Інгредієнти:
- картопля – 700 г;
- сметана (21%) – 4 ст. л;
- бекон – 6 слайсів;
- олія оливкова – 6 ст. л;
- лимонний сік – 2 ст. л;
- цедра лимона – 1 ст. л;
- зелена цибуля – пучок;
- морська сіль, перець – до смаку.
Спосіб приготування:
- Картоплю миємо, чистимо, відправляємо в каструлю, заливаємо водою і варимо до готовності.
- В цей час готуємо заправку. Для цього в глибокій мисці змішуємо оливкову олію з лимонним соком.
- З готової картоплі зливаємо воду, перекладаємо у тарілку, додаємо заправку, морську сіль та чорний перець.
- У сковороді з невеликою кількістю оливкової олії на середньому вогні смажимо бекон по 2 хвилини з кожного боку. Готовий бекон викладаємо на паперовий рушник, щоб стек зайвий жир.
- До картоплі додаємо сметану, зелену цибулю, цедру лимона, зверху викладаємо бекон і подаємо на стіл.
Рекомендуємо також приготувати салат із крабовими паличками за рецептом "Телеграфа". Він настільки простий у приготуванні, що вам навіть варити нічого не потрібно.