Цей гарбузовий пиріг з шоколадом полюблять навіть затяті противники гарбуза

Читать на русском
Автор
1481
Такий пиріг – ідеальний варіант для затишних сімейних вечорів.
Такий пиріг – ідеальний варіант для затишних сімейних вечорів.. Фото shuba.life

Вам буде дякувати вся родина

Гарбуз — це чудовий сезонний овоч. Ми готуємо з неї каші та незвичайні драники, супи-пюре та різноманітні млинці. А ще з гарбуза виходить фантастична випічка. І якщо ви навіть ви куштували гарбузовий пиріг, цей рецепт вас все одно здивує.

Shuba пропонує приготувати гарбузовий пиріг з шоколадом. Така проста та комфортна випічка – ідеальний варіант для затишного сімейного чаювання. А щоб спростити процес приготування, ми будемо використовувати гарбузове пюре.

Як приготувати гарбузовий пиріг з шоколадом

Інгредієнти:

  • гарбузове пюре — 300 г;
  • цукор — 100 г;
  • яйце куряче, велике — 2 шт.;
  • масло вершкове 82% — 80 г;
  • борошно — 220 г;
  • розпушувач — 5 г;
  • кориця мелена, цукор ванільний, лимон, цедра, чорний шоколад 70-75% — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Змішайте звичайний, ванільний цукор, яйця та м’яке вершкове масло вінчиком. Туди ж відправте гарбузове пюре і ретельно перемішайте.
  2. В окремому посуді змішайте борошно з розпушувачем, корицею та лимонною цедрою. Отриману масу відправте в яєчну та замісіть тісто.
  3. Шоколад розламайте на шматочки, додайте в тісто і ретельно перемішайте.
  4. Форму змастіть олією, викладіть тісто і відправте в розігріту до 180°C духовку на 30-35 хвилин.

Готовий пиріг можна полити шоколадним кремом за рецептом "Телеграфа". Смачного.