Трохи риби та жменя макаронів: рецепт такої запіканки захочуть дізнатись всі сусіди

Читать на русском
Автор
Простий рецепт незвичайної запіканки
Простий рецепт незвичайної запіканки. Фото shuba.life

Рідні полюблять її за смак, ви за простоту приготування

Важко собі уявити наше меню без рибки. Ми її запікаємо в духовці, готуємо найрізноманітніші намазки, додаємо до салатів.

Shuba пропонує поекспериментувати та приготувати… запіканку з риби та макаронів. Ніжна начинка, макарони та золотаво-сирна скоринка – все, що потрібно для ситного сімейного обіду чи вечері. До того ж готувати її дуже просто.

Як запекти рибу з макаронами під молочним соусом

Інгредієнти:

  • риба біла, філе — 600 г;
  • макарони — 200 г;
  • молоко — 0.5 л;
  • борошно пшеничне — 50 г;
  • сир твердий — 50 г;
  • масло вершкове — 80 г;
  • сіль, перець чорний мелений — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Для приготування молочного соусу розігрійте сковороду з вершковим маслом та пасеруйте на ньому борошно. В отриману масу помалу додайте молоко, ретельно розмішуючи. Соус прокип’ятіть до загусання, поперчіть і посоліть на свій смак.
  2. Макарони зваріть до готовності відповідно до інструкцій на упакуванні.
  3. Філе помийте, наріжте шматочками та припустіть.
  4. Сковороду змастіть олією і викладіть на неї варені макарони. Зверху додайте припущену рибу. Все залийте молочним соусом і посипте тертим сиром.
  5. Духовку розігрійте до 160°C і запікайте в ній страву протягом 20-30 хвилин до золотистої скоринки.

Якщо ви любите запіканки, рекомендуємо приготувати її з макаронів та фаршу за рецептом "Телеграфа". Це ідеальне рішення для сімейного обіду чи вечері.