Тісто місити не доведеться: найсмачніший сирний пиріг до чаю

Читать на русском
Автор
899
Дуже смачний сирний пиріг за пів години до чаю
Дуже смачний сирний пиріг за пів години до чаю. Фото zhyttia.com.ua

Така випічка ідеально пасуватиме до святкового столу

Кисломолочний сир — досить універсальний продукт, який можна вживати як самостійну страву, готувати із нього солоні сирники, додавати до салатів, а також пекти смачну випічку. Страви із сиру виходять ніжними із приємною кислинкою.

Зазвичай, у пирогах чудово поєднується ніжний сир та смачне тісто, як-от у випічці, де навіть тісто не потрібно місити. А рецептом з нами поділилися на порталі "Школа життя".

Як приготувати сирний пиріг

Інгредієнти:

Тісто

  • Борошно – 300 г
  • Цукор – 120 г
  • Вершкове масло – 85 г
  • Яйця – 1 шт.
  • Розпушувач – 1/2 ч.л.
  • Сіль – 1/8 ч.л.

Начинка

  • Сир 9% – 375 г
  • Цукор – 80 г
  • Яйця – 3 шт.
  • Ванільний цукор – 8 г (1 пакетик)

Спосіб приготування:

  1. Сир розтерти з яйцями, цукром та ванільним цукром.
  2. Для тіста в окремий посуд викласти холодне вершкове масло, цукор, розпушувач, сіль, просіяне борошно.
  3. Все це перетерти до однорідної крихти руками.
  4. До тіста додати холодне яйце, перетерти.
  5. У застелену пергаментом форму для випічки викласти половину тіста, розрівняти та утрамбувати ложкою.
  6. Викласти сирну начинку, розрівняти.
  7. Зверху знову викласти шар тіста, розрівняти.
  8. Випікати у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 45 хвилин.
  9. Вийняти пиріг із форми, поки він теплий, але дочекатися його вистигання.

А якщо ви любите сир, рекомендуємо також приготувати сирний кекс до чаю за рецептом "Телеграфа". Випічка виходить солодка, м’яка, з приємною кислинкою від ягід.