До святкового столу або на вечерю: у такому вигляді печінку з’їдять до останнього шматочка

Читать на русском
Автор
718
На гарнір відмінно підійдуть картопля, рис чи паста
На гарнір відмінно підійдуть картопля, рис чи паста. Фото say7.info

Ніжна, соковита печінка з ароматом копченостей

Не всі люблять печінку через специфічний запах та аромат. Проте користь від цього субпродукту важко переоцінити.

Використовуючи кулінарні хитрощі, можна приготувати смачну страву з печінки, яку за лічені хвилини зметуть із тарілок. Однією з таких є рулетики в беконі, інформує "say7".

Як приготувати печінку в беконі

Інгредієнти:

  • 500 г яловичої печінки;
  • 200 г бекону;
  • 300 г помідорів;
  • 150 г цибулі;
  • 3 зубчики часнику;
  • зелень до смаку;
  • 2–3 гілочки чебрецю (за бажанням);
  • сіль;
  • перець;

Спосіб приготування:

  1. Цибулю та часник дрібно нарізати.
  2. З помідорів зняти шкірку, порізати кубиками.
  3. Зелень дрібно нарізати.
  4. Одну смужку бекону нарізати.
  5. Печінку нарізати шматочками приблизно 5×3 см.
  6. Кожен шматочок печінки обгорнути смужкою бекону.
  7. Нарізаний бекон обсмажити.
  8. Додати цибулю, часник.
  9. Обсмажити.
  10. Додати помідори.
  11. Додати чебрець.
  12. Посолити, поперчити.
  13. Тушкувати протягом 5 хвилин.
  14. Додати печінку в беконі.
  15. Накрити кришкою.
  16. Тушкувати протягом 10-15 хвилин.
  17. Додати зелень.

А якщо ви любите печінку, рекомендуємо також приготувати цей субпродукт у соєвому соусі. Різні спеції, водорості та соуси доповнюють страву та створюють приємний хрускіт.