Не тільки каша та пиріг: приголомшлива страва з півкіло гарбуза та сиру
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 2111
Спробуйте — це неймовірно смачно
Гарбуз – золота королева осені. З цього корисного та смачного овочів можна приготувати неймовірну кількість приголомшливих страв – від крем-супу до фантастичної випічки.
Однак багато хто любить їсти гарбуз, приготувавши з нього запіканку. А якщо додати в страву сир, вона вийде ще смачніше і корисніше. Гарбузово-сирова запіканка за рецептом Foodoboza – це дуже корисна та цікава на смак страва. Спробуйте — і ви готуватимете гарбуз саме таким чином.
Як приготувати гарбузово-сирну запіканку
Інгредієнти:
- сир — 450 г;
- гарбуз — 450-500 г;
- яйця — 5 шт.;
- цукор — 200 г;
- крохмаль — 2 ст. л.;
- сметана — 100 г;
- цедра апельсина — 1 шт.
Спосіб приготування:
- Сир змішуємо зі 100 г цукру, туди ж вбиваємо 2 яйця, додаємо 1 ложку крохмалю і все збиваємо блендером.
- Гарбуз запікайте в духовці та подрібніть до стану пюре. Додайте 70 г цукру, 2 яйця, ложку крохмалю і натерту на дрібну тертку апельсинову цедру. Усе збийте блендером.
- Форму для запікання застеліть пергаментним папером і змастіть вершковим маслом.
- На середину форми ложкою викладаємо сирну масу, зверху — гарбузову. Продовжуємо, доки форма не заповниться. Зверху змащуємо гарбузовою масою та відправляємо у духовку на 30-40 хвилин при температурі 180 градусів.
- Для приготування заливки змішуємо 100 грамів печеного гарбуза зі сметаною. Додаємо 1 яйце, 20 г цукру. Усі збиваємо блендером.
- Заливку розподіляємо поверхнею готової запіканки та відправляємо в духовку ще на 10 хвилин.
Гарбузово-сирну запіканку подаємо з незвичайною кавою за рецептом "Телеграфа". Смачного.