На все про все - 15 хвилин: домашня буженина на бутерброди

Читать на русском
Автор
4317
Секрет рецепта буженини зі свинини у маринуванні
Секрет рецепта буженини зі свинини у маринуванні. Фото shuba.life

Чудовий спосіб приготувати ніжне ароматне м'ясо без зайвої метушні

На приготування буженини не потрібно мати великий досвід у кулінарії та багато часу. Необхідно лише замаринувати м'ясо та загорнути його у фольгу — все інше зробить духовка.

Готову буженину можна подавати до святкового столу, як нарізку, робити з неї бутерброди або їсти разом з гарніром. А рецептом з нами поділилися на сторінці "Готуємо легко".

Як приготувати домашню буженину з часником і прянощами

Інгредієнти:

  • свинячий ошийок — 1 кг;
  • часник — 1 головка;
  • приправа до мʼяса — 20 г;
  • паприка мелена — 10 г;
  • перець каєнський — 20 г;
  • сіль — 20 г;
  • перець чорний мелений — 10 г;
  • олія соняшникова — 50 мл.

Спосіб приготування:

  1. Часник почистити, нарізати пластинками
  2. Змішати приправу для свинини, паприку, каєнський перець, сіль і чорний перець.
  3. М’ясо помити, прибрати все зайве, обсушити та зробити глибокі надрізи.
  4. Часник обваляти в суміші спецій і вкласти у надрізи в м’ясі.
  5. Решту спецій змішати з олією і натерти цією сумішшю м’ясо.
  6. М'ясо загорнути у харчову плівку та залишити на 2 години при кімнатній температурі маринуватися.
  7. Форму для запікання застелити пергаментом, та викласти туди м'ясо.
  8. Запікати спершу у розігрітій до 200 градусів духовці близько 20 хвилин, а потім ще 60 хвилин при температурі 140 градусів.
  9. Готове м’ясо перекласти на тарілку, накрити фольгою і залишити ще на 15 хвилин.

А якщо ви любите запікати м'ясо, рекомендуємо також приготувати запечене м’ясо з сиром та помідорами. Така страва готується швидко, а з’їдається ще швидше.