Рецепт дня: рибний пиріг з цибулею і креветками від Гордона Рамзі

Автор
Рецепт дня: рибний пиріг з цибулею і креветками від Гордона Рамзі

Рецепти від Гордона Рамзі.

Гордон Рамзі кулінарній майстерності навчався у найкращих кухарів Франції. У 1993 році Гордон відкрив свій перший ресторан і вже через три роки отримав 3 зірки Мішлен. Покрокові рецепти від короля кухні читайте в нашому матеріалі.

Рибний пиріг з цибулею і креветками

 Інгредієнти:

цибулина – 1 шт

вершки 33% – 250 мл

молоко – 250 мл

філе білої риби – 400 г

копчена пікша – 400 г

вершкове масло – 30 г

гвоздика – 3–4 суцвіття

цибуля-порей – 2 стебла

борошно – 30 г

креветки – 300 г

морська сіль, чорний перець, петрушка, лавровий лист

картопля – 750 г

вершкове масло, нарізане кубиками – 75 г

гаряче молоко – 50 мл

жовтки – 2

натертий сир чеддер 75–100 г

Приготування:

Гвоздику встромити в цибулину, покласти її в каструлю, додати лавровий лист, залити молоком та вершками. Довести до слабкого кипіння.

Обидва види риби опустити в молоко і варити 3–4 хвилини, не страшно, якщо залишиться вогкою.

У каструлі розтопити вершкове масло, всипати цибулю-порей і тушкувати близько 5 хвилин, поки цибуля не стане м’якою. Додати борошно і помішувати ще кілька хвилин.

Потроху влити молоко і тушкувати на слабкому вогні ще хвилин 10, періодично помішуючи, поки консистенція не буде нагадувати соус. Приправити сіллю, перцем, посипати петрушкою.

Картоплю нарізати кубиками, залити підсоленою водою і поставити на вогонь. Після кипіння зменшити вогонь до середнього і варити ще хвилин 10–15 до м’якості картоплі. Потім злити воду і зробити пюре з картоплі.

Додати вершкове масло, молоко і дати трохи охолонути. Після цього додаємо жовтки.

Порізати рибу на невеликі шматочки, змішати з креветками і цибулевим соусом.

Перекладаємо в жаротривку форму і зверху рівним шаром викладаємо пюре. Щедро посипаємо тертим сиром.

Випікати в попередньо розігрітій до 200 градусів духовці 25–30 хвилин, поки верх пирога не стане темно-золотистим.

Як продавчиня бургерів стала моделлю

Подавати із зеленим горошком або стручковою квасолею.

СМАЧНОГО!