Рецепти смаколиків до Дня Святого Валентина

Автор
631
Рецепти смаколиків до Дня Святого Валентина

Страви на День святого Валентина 2020: сніданок на 14 лютого.

Страви на День святого Валентина можуть насправді стати вашим проявом турботи щодо партнера. Для їхнього приготування вам знадобиться, насамперед, час і вміння.

Меню на День святого Валентина Навіть якщо ви не кулінар і не маєте спеціальної освіти, в інтернеті безліч легких рецептів того, як прикрасити день усіх закоханих святковим сніданком або вечерею.

Мандариновий торт на 14 лютого своїми руками

Для мандаринового торта вам знадобиться:

7 яєць, 90 га борошна, 240 г цукру, 20 г кукурудзяного крохмалю, 250 мл 10% вершків, 200 мл 33% вершків, 50 г вершкового масла, 25 г желатина, 400 г мандаринів без шкірки, 1 апельсин і 40 мл води.

Щоб приготувати бісквіт, відділіть два жовтки та додайте 45 г цукру та дрібку солі, все збийте міксером у пишну світлу масу. До жовтків додати збиті охолоджені білки й акуратно перемішати, поступово додаючи просіяне борошно.

Тісто вилити у форму, розрівняти й помістити у заздалегідь розігріту до 180 °С духовку. Випікати приблизно 25 хвилин.

Для сиропу додайте апельсинову цедру до соку з водою і цукром. Все перемішати та довести до кипіння на невеликому вогні.

Для вершкового крему перемішати 10 г желатину з холодними 33% вершками.

Бісквіт просякти апельсиновим сиропом.

Водночас 250 мл 10% вершків влити до каструлі і довести до кипіння. Гарячі вершки тоненькою цівкою ввести в жовткову масу. Отриману суміш вилити назад в каструлю, довести суміш до загустіння; поступово додавати вершкове масло.

До отриманого заварного крему додавати желатин та 150 г збитих 33% вершків. Приготований крем рівномірно викласти на просочений бісквіт і помістити до холодильника.

Для мандаринового желе треба проварити 400 г очищених мандаринів з 40 г цукру і 15 г желатину. Перед цим мандарини варто подрібнити блендером до пюреподібного стану. Додати до охолодженого бісквіта.

Торт помістити до холодильника на три години або на ніч. Т

аким чином, приготований з любов’ю десерт стане родзинкою меню на день Валентина.

Капкейки на День святого Валентина

Рецепт солодких тістечок стане у пригоді тим, хто не хоче витрачати час на приготування торту, однак хоче порадувати другу половинку оригінальною стравою, яка, втім, може бути як чудова вечеря на День святого Валентина.

Для капкейків вам знадобиться:

4 ст. ложки борошна, 4 ст. ложки цукру, 2 ст. ложки какао, 2 яйця, 2 ст. ложки масла, пів чайної ложки розпушувача і сіль за смаком.

Спершу збийте масло з цукром, аби він розчинився, почергово додаючи яйця та сіль. Перемішайте це з розпушувачем, просіяним борошном і вилийте молоко. Розмішайте тісто до однорідної маси.

Приготоване тісто вкладіть у формочки для кексів, наповнивши їх на 2/3. Поставте все у розігріту до 175 градусів духовку і випікайте 30 хвилин.

Пряники на День святого Валентина

Для приготування вам знадобиться:

250 г меду, 1 яйце і три жовтки, 10 г соди, 50 г цукрової пудри, 200 мл води, сік половини лимона і лимонна цедра, 700 г борошна, прянощі за смаком.

Розігрійте на невеликому вогні мед, масло, цукор, прянощі, постійно помішуючи.

Відставляйте і дайте йому охолонути.

У чашку з борошном і розпушувачем додаємо яйце та теплу медову масу. Все добре перемішуємо, виставляємо на холод (на 1-2 години).

Ілон Маск розповів про свою першу роботу

Потім тісто розгортаємо товщиною, приблизно, в палець і вирізаємо пряники потрібної форми.

Випікаємо 8-10 хвилин на середньому вогні на змащеному маслом і злегка посипати борошном деку.

Готові пряники можна прикрасити будь-який глазур’ю.