Рецепт Дня: пиріг з варених апельсинів з мигдалем
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 625
Соковитий апельсиновий пиріг без борошна: рецепт дня.
Пиріг з вареними апельсинами виходить дуже ніжним і ароматним. До його складу не входить пшеничне борошно – замість нього в тісто додається мигдальне. Таким чином, готовий десерт не містить глютену.
Якщо у вас немає мигдальної муки, візьміть сирий мигдаль і залийте окропом на 10-15 хвилин, а потім очистіть від шкірки. Після цього горіхи обсушіть, а потім обсмажте в духовці або на сковороді до появи аромату. Мигдаль остудіть і ретельно подрібніть в блендері.
Пиріг з варених апельсинів
Час приготування:
2 години
Калорійність:
337 ккал
Інгредієнти:
2 апельсина
4 яйця
200 г цукру
300 г мигдального борошна
1 ч. л. розпушувача
1 ст.л. апельсинового лікеру
Спосіб приготування: Для початку потрібно зварити апельсини: цитрусові скласти в каструлю і залити холодною водою. Поставити на вогонь, дати закипіти і варити 25 хвилин. Після цього злити гарячу воду і знову залити апельсини холодною водою. Варити ще 25 хвилин і злити воду. Відварені апельсини порізати на невеликі шматочки. Викласти фрукти в миску і збити до однорідного стану.
До апельсинів додати мигдалеву борошно, розпушувач і лікер, акуратно перемішати силіконової лопаткою.
Яйця розділити на білки і жовтки. Жовтки збити з третиною цукру в пишну піну, це займе приблизно 10 хвилин.
Білки збити в пишну піну, додаючи поступово цукор, що залишився.
До апельсиново-мигдальне тіста додати спочатку жовтки, перемішати акуратно лопаткою. Потім збиті білки і знову перемішати.
У форму, змащену маслом, викласти тісто і поставити запікати в розігріту до 175 °С духовку на годину. Готовність перевірити за допомогою зубочистки.
Готовий пиріг вийняти з духовки, дати трохи охолонути, зняти форму і повністю остудити.
Потрійна ДТП під Полтавою: постраждало п'ятеро людейЯк прикрасити пиріг
Апельсиновий пиріг можна посипати цукровою пудрою і прикрасити цукатами з апельсинів.
Або збити 250 г вершків, в кінці додавши столову ложку цукрової пудри.
Корж розрізати ниткою на дві частини. Нижню частину намазати половиною вершків, накрити коржем, знову намазати вершками і посипати смаженим мигдалем.
СМАЧНОГО!