Рецепт Дня: пиріг з варених апельсинів з мигдалем

Автор
621
Рецепт Дня: пиріг з варених апельсинів з мигдалем

Соковитий апельсиновий пиріг без борошна: рецепт дня.

Пиріг з вареними апельсинами виходить дуже ніжним і ароматним. До його складу не входить пшеничне борошно – замість нього в тісто додається мигдальне. Таким чином, готовий десерт не містить глютену.

Якщо у вас немає мигдальної муки, візьміть сирий мигдаль і залийте окропом на 10-15 хвилин, а потім очистіть від шкірки. Після цього горіхи обсушіть, а потім обсмажте в духовці або на сковороді до появи аромату. Мигдаль остудіть і ретельно подрібніть в блендері.

Пиріг з варених апельсинів

Час приготування:

2 години

Калорійність:

337 ккал

Інгредієнти:

2 апельсина

4 яйця

200 г цукру

300 г мигдального борошна

1 ч. л. розпушувача

1 ст.л. апельсинового лікеру

Спосіб приготування: Для початку потрібно зварити апельсини: цитрусові скласти в каструлю і залити холодною водою. Поставити на вогонь, дати закипіти і варити 25 хвилин. Після цього злити гарячу воду і знову залити апельсини холодною водою. Варити ще 25 хвилин і злити воду. Відварені апельсини порізати на невеликі шматочки. Викласти фрукти в миску і збити до однорідного стану.

До апельсинів додати мигдалеву борошно, розпушувач і лікер, акуратно перемішати силіконової лопаткою.

Яйця розділити на білки і жовтки. Жовтки збити з третиною цукру в пишну піну, це займе приблизно 10 хвилин.

Білки збити в пишну піну, додаючи поступово цукор, що залишився.

До апельсиново-мигдальне тіста додати спочатку жовтки, перемішати акуратно лопаткою. Потім збиті білки і знову перемішати.

У форму, змащену маслом, викласти тісто і поставити запікати в розігріту до 175 °С духовку на годину. Готовність перевірити за допомогою зубочистки.

Готовий пиріг вийняти з духовки, дати трохи охолонути, зняти форму і повністю остудити.

Потрійна ДТП під Полтавою: постраждало п'ятеро людей

Як прикрасити пиріг

Апельсиновий пиріг можна посипати цукровою пудрою і прикрасити цукатами з апельсинів.

Або збити 250 г вершків, в кінці додавши столову ложку цукрової пудри.

Корж розрізати ниткою на дві частини. Нижню частину намазати половиною вершків, накрити коржем, знову намазати вершками і посипати смаженим мигдалем.

 СМАЧНОГО!