Рецепт Дня: класичний соус Гуакамоле (Фото)

Автор
559
Рецепт Дня: класичний соус Гуакамоле (Фото)

Гуакамоле - популярний соус, батьківщиною якого вважається Мексика.

Гуакамоле - популярний соус, батьківщиною якого вважається Мексика. Слово "гуакамоле" вважається похідним від двох ацтекських слів: "ahuacatl", що дослівно означає "авокадо" і "molli", носить значення "соус". Через походження цих слів деякі стверджували, що гуакамоле з'явився ще при ацтеках, проте це популярне оману. Насправді соус з'явився тільки на початку XX століття, тоді назва було зафіксовано в сучасних мовах.

Основний мінімум інгредієнтів, який буде потрібно, щоб приготувати гуакамоле, це, звичайно, авокадо, перець чилі, сік лимона або лайма, але нерідко в нього також додають коріандр, томати і часник.

Гуакамоле традиційно подають до столу з чіпсами з кукурудзяної муки, проте замість кукурудзяних чіпсів можна нарізати тонкий вірменський лаваш, змастити його оливковою олією і запекти в духовці. На ділі гуакамоле смачно їсти навіть зі звичайним хлібом, а також вмочати в нього овочі. Головне складова соусу - авокадо. Авокадо є фрукт з великою кількістю вітамінів і мікроелементів.4

Колір і м'якість авокадо безпосередньо залежать від його стиглості. Якщо авокадо зелений і твердий, то він ще не дозрів, а ось коли він стає більш м'яким і набуває темно-зелений або коричневий відтінок - плід дозрів. Усередині дозрілий авокадо також не повинен бути твердим, він повинен бути пюреобразной маси, але ця маса не повинна бути темною - це значить, що плід перезріло. 

Як зберігати авокадо:

Якщо покласти авокадо в холодильник - це буде означати для нього вірну смерть. Недозрілий плід в холодильнику ніколи не дозріє, тому користуйтеся холодильниками, тільки якщо хочете зберегти вже дозрілий плід.

Як чистити авокадо:

Щоб почистити авокадо, потрібно зробити надріз надріз посередині, після чого витягти кісточку. У стиглого авокадо буде діставатися легко.

Далі можна акуратно, за допомогою ложки, вийняти м'якоть з шкірки, а після цього вже різати для салатів або подрібнювати.

Також можна зробити на половинці авокадо кілька надрізів зверху вниз по м'якоті, не зачіпаючи шкірку, після чого акуратно ножем підчепити шматочки, і вийде вже нарізаний на пластинки плід. Ще один варіант чистки авокадо - почистити його, як картоплю.

Однак шкірка у авокадо досить тверда, а сам плід в зрілому стані м'який і чистячи його таким чином є ймовірність пом'яти плід.

Гуакамоле: рецепт класичний

Необхідні компоненти:

Свіжа кінза (коріандр) - ½ пучка;

Часник - 2 зубчики;

Сіль - ½ ч.л .;

Томат - 1 шт;

Цибуля ріпчаста - ½ шт;

Авокадо - 5 шт;

Сік лимонний - 3 ст.л .;

Процес приготування:

Часник очистіть від лушпиння, після чого дрібно наріжте або пропустіть через прес, після чого перемішайте його з сіллю.

Дрібно наріжте помідор, кінзу і цибулю.

Авокадо помийте, розріжте навпіл, позбудьтеся від кісточки і шкірки, після чого гарненько розімніть фрукт.

Нафтогаз представив нову стратегію видобутку газу "Тризуб"

Вичавіть сік лимона або лайма руками або за допомогою спеціального прес для цитрусових і відразу ж перемішайте його з розім'ятим авокадо, щоб той не почав корічневеть.

Змішайте помідор, кінзу, цибулю, сіль і часник з суміш авокадо і лимонного соку.

Подавати, прикрасивши зеленню з тостами або чіпсами.

СМАЧНОГО!