Рецепт дня: куряча грудка з тушкованими овочами і картопляною запіканкою
- Автор
- Дата публікації
- Автор
Що приготувати на вечерю – рецепт курячої грудки з картопляною запіканкою.
Куряча грудка з тушкованими овочами і картопляною запіканкою
Час приготування: 15 хвилин
Кількість порцій: 4
Інгредієнти:
800 г картоплі;
3 цибулини;
оливкова олія;
1 курячий бульйонний кубик;
½ пучка свіжого базиліку;
100 мл вершків;
30 г сиру пармезан;
4 курячі грудки вагою по 120 г;
кілька гілочок свіжого розмарину;
2 скибочки бекону;
200 г цибулі-порей;
200 г шпинату;
200 г замороженого гороху.
Рецепт приготування курячої грудки з тушкованими овочами і картопляною запіканкою на вечерю:
1. Розігрійте духовку в режимі гриль і закип'ятіть воду. Наріжте картоплю тонкими слайсами, залийте окропом і залиште варитися під кришкою протягом 8-10 хвилин.
2. Очистіть цибулю і наріжте так само, як картоплю. Обсмажте на оливковій олії цибулю разом з морською сіллю, чорним перцем і бульйонним кубиком. Якщо цибуля пригоратиме, додайте трохи води.
3. Викладіть курку на аркуш паперу для запікання, натріть сіллю, перцем і посипте розмарином. Відбийте грудки качалкою.
4. Обсмажте курку на сковорідці з 1 столовою ложкою оливкової олії по 3-4 хвилини з кожного боку до золотистого кольору і готовності.
5. Злийте воду з картоплі, додайте цибулю, перемішайте і викладіть у форму для запікання. Залийте вершками, присипте тертим сиром і поставте в духовку.
6. Цибулю-порей поріжте вздовж, промийте і дрібно поріжте. Тушкуйте з 1 ложкою оливкової олії, постійно помішуючи. Поріжте бекон і додайте до курки, злегка обсмажте.
У Львові посеред вулиці зі стріляниною викрали чоловіка7. Додайте шпинат і горох до цибулі-порей і тушкуйте, поки горох не стане м'яким. Викладіть курку на "подушку" з овочів та подавайте з картопляною запіканкою.
СМАЧНОГО!