Рецепт дня: куряча грудка з тушкованими овочами і картопляною запіканкою

Автор

Що приготувати на вечерю – рецепт курячої грудки з картопляною запіканкою.

Куряча грудка з тушкованими овочами і картопляною запіканкою

Час приготування: 15 хвилин
Кількість порцій: 4

Інгредієнти:

800 г картоплі;

3 цибулини;

оливкова олія;

1 курячий бульйонний кубик;

½ пучка свіжого базиліку;

100 мл вершків;

30 г сиру пармезан;

4 курячі грудки вагою по 120 г;

кілька гілочок свіжого розмарину;

2 скибочки бекону;

200 г цибулі-порей;

200 г шпинату;

200 г замороженого гороху.

Рецепт приготування курячої грудки з тушкованими овочами і картопляною запіканкою на вечерю:

1. Розігрійте духовку в режимі гриль і закип'ятіть воду. Наріжте картоплю тонкими слайсами, залийте окропом і залиште варитися під кришкою протягом 8-10 хвилин.

2. Очистіть цибулю і наріжте так само, як картоплю. Обсмажте на оливковій олії цибулю разом з морською сіллю, чорним перцем і бульйонним кубиком. Якщо цибуля пригоратиме, додайте трохи води.

3. Викладіть курку на аркуш паперу для запікання, натріть сіллю, перцем і посипте розмарином. Відбийте грудки качалкою.

4. Обсмажте курку на сковорідці з 1 столовою ложкою оливкової олії по 3-4 хвилини з кожного боку до золотистого кольору і готовності.

5. Злийте воду з картоплі, додайте цибулю, перемішайте і викладіть у форму для запікання. Залийте вершками, присипте тертим сиром і поставте в духовку.

6. Цибулю-порей поріжте вздовж, промийте і дрібно поріжте. Тушкуйте з 1 ложкою оливкової олії, постійно помішуючи. Поріжте бекон і додайте до курки, злегка обсмажте.

У Львові посеред вулиці зі стріляниною викрали чоловіка

7. Додайте шпинат і горох до цибулі-порей і тушкуйте, поки горох не стане м'яким. Викладіть курку на "подушку" з овочів та подавайте з картопляною запіканкою.

СМАЧНОГО!