Рецепт дня: гратен з цукіні

Автор
623
Рецепт дня: гратен з цукіні

Пропонуємо смачний і простий рецепт до сніданку.

Гратен з цукіні

Час приготування: 30 хвилин
Кількість порцій: 6

Інгредієнти:

2 ст. л. качиного жиру (або оливкової олії);

3 цибулини, дуже тонко нарізати;

180 г рису басматі;

7 середніх цукіні, тонко нарізати (можна замінити на звичайний кабачок);

500 мл курячого або овочевого бульйону;

150 г твердого сиру;

морська сіль і мелений чорний перець;

оливкова олія.

Рецепт приготування гратену з цукіні:

1. Поставте на слабкий вогонь велику сковороду, додайте в неї качиний жир (або оливкову олію) і трохи води. Коли жир розтопиться і нагріється, додайте нарізану цибулю і смажте, поки вона не стане м'якою. Тим часом ретельно промийте рис холодною проточною водою.

2. Коли цибуля буде готовою , додайте в сковороду цукіні і рис. Перемішайте і влийте гарячий бульйон. Додайте вогонь і готуйте 5 хвилин, періодично помішуючи. В суміші повинна залишитися рідина, тому при необхідності долийте трохи бульйону. Зніміть сковороду з вогню і додайте в неї 100 г тертого сиру. Приправте сіллю і перцем за смаком.

3. Змажте олією форму для запікання або неглибоку керамічну каструлю. Викладіть у форму суміш таким чином, щоб більша частина скибочок цукіні була зверху – тоді рідина буде менше википати. Посипте сиром, що залишився.

Як зрозуміти, що чоловік просто грає з тобою

4. Поставте в духовку, розігріту до 190 градусів, на 20 хвилин. Верх гратену повинен підрум'янитися, а рис – повністю зваритися і увібрати більшу частину рідини. Подавайте з м'ясом або рибою і свіжим овочевим салатом. За бажанням – посипте зверху кукурудзою.

СМАЧНОГО!