Рецепт дня: Печеня зі свинини в молоці

Автор

Печеня зі свинини в молоці — колоритна домашня страва для сімейного свята чи вихідного дня, коли за обіднім столом збирається вся родина.

Спокусливо ароматною свининою під молочним соусом залюбки поласують і дорослі, і юні гурмани, адже завдяки тушкуванню м’ясо зберігає усі корисні властивості та виходить надзвичайно соковитим. Пара, що утворюється всередині каструлі під час гасіння молока, проникає глибоко у волокна м’яса, роблячи його неймовірно м’яким та ніжним.

Молоко додає м’ясу витончено-вершкових ноток смаку, а пряна зелень ефектно довершує страву.

Свинина в молоці достатньо калорійна, щоб наситити організм, і чудово поєднується з цілим букетом продуктів: брюссельською капустою, овочами на грилі, тушкованими кабачками й зеленим горошком. 

Приготуйте печеню зі свинини в молоці найближчими вихідними: ця розкішна м’ясна страва неодмінно займе почесне місце на родинному столі! 

Спробуйте тривалий час готувати свинину в молоці на маленькому вогні — і ви будете в захваті, наскільки ароматним та м’яким стане м’ясо. Немов із бабусиної печі!

ІНГРЕДІЄНТИ:

Свиняча корейка - 1,5 кг

Масло вершкове - 1 ст.л.

Олія соняшникова - 3 ст.л.

Часник - 5-7 зубчиків

Молоко - 4 склянки

Морква - 1 шт

Цибуля - 1 шт

Сіль - за смаком

Перець чорний мелений - за смаком

Лавровий лист - 2 шт

Розмарин - 2 гілочки

ПРИГОТУВАННЯ:

Етап № 1

Свинину ретельно миємо під струменем холодної води та зав’язуємо кухонним шпагатом, аби під час тушкування м’ясо не втратило форму.

Етап № 2

Чистимо часник, нарізаємо скибочками. Гострим ножем робимо невеличкі надрізи у різних частинах шматка, аби як слід нашпигувати м’ясо часником. Найкраще зробити це за 2–3 години до приготування або залишити на ніч. В такому разі м’ясо вбере весь аромат часнику та гарно промаринується.

Етап № 3

Натираємо корейку сіллю та перцем за смаком. Розігріваємо духовку до 160–180 °C.

Етап № 4

У глибокій каструлі розтоплюємо вершкове масло, додаємо олію та обсмажуємо свинину з усіх боків до золотистого кольору.

Етап № 5

Чистимо цибулю та моркву, миємо і розрізаємо навпіл. Додаємо овочі в каструлю разом з лавровим листом та гілочками розмарину. Зелень додасть страві насиченого пряного аромату.

Етап № 6

Свинину з овочами заливаємо чотирма склянками молока та доводимо до кипіння на плиті. У процесі приготування молоко нагадуватиме кисляк, та без паніки — так і має бути.

Етап № 7

Накриваємо печеню кришкою і тримаємо в духовці протягом 2 годин до готовності. Не забуваємо хоча б раз перевернути м’ясо, аби свинина як слід протушкувалася.

Етап № 8

Виймаємо свинину з каструлі та загортаємо у фольгу, аби зберегти м’ясо гарячим та соковитим.

Етап № 9

З відвару виймаємо зелень, моркву та цибулю. Решту бульйону тримаємо на плиті, доки його об’єм не зменшиться до 300 мл. Після цього збиваємо відвар за допомогою блендера.

Якщо консистенція соусу занадто рідка, не поспішайте розчаровуватися. Обсмажене борошно, згущувач або кукурудзяний крохмаль виправлять ситуацію. Розчиняємо один з інгредієнтів у воді та, помішуючи, виливаємо у киплячий соус. Додаємо улюблені спеції.

Лікарі виявили причину тяги до солодкої та жирної їжі

Етап № 10

З готового м’яса знімаємо шпагат, нарізаємо тонкими шматочками. Викладаємо свинину на теплу тарілку, поливаємо пряно-молочним соусом. Щедро присипаємо страву кропом або петрушкою.

Подаємо до столу та насолоджуємося неперевершеним смаком!