Рецепт дня: Картопляна запіканка з грибами та помідорами

Автор

Дуже легка і напрочуд смачна картопляна запіканка, приготована з ніжними ароматними грибочками та стиглими томатами.

Картопляна запіканка з грибами і помідорами

Інгредієнти:

  • 700 г картоплі
  • 300 г печериць
  • 1 цибулина
  • 1 помідор
  • 2 ст. л. олії
  • 2 ст. л. пісного майонезу
  • сіль, перець за смаком
Приготування:

Почистіть цибулю та гриби. Цибулю наріжте маленьким кубиком, а гриби – тонкими скибочками. Обсмажте на середньому вогні 10 хвилин.

Почищену картоплю та помідор поріжте тонкими пластинами.

Форму для запікання змастіть олією. На дно викладіть частину картоплі, посоліть і поперчіть. Потім викладіть шар обсмажених грибів з цибулею. Поверх грибів викладіть другий шар картоплі, його знову посоліть та поперчіть. На нього викладіть шар помідорів. І останній третій шар картоплі, посоліть, змастіть невеликою кількістю олії, посоліть, поперчіть і тонким шаром змажте пісним майонезом.

Форму відправте в духовку на 40 хвилин при температурі 180 градусів до утворення рум'яної скоринки. Готову запіканку дістаньте з духовки та дайте постояти 10 хвилин.

Рецепт дня: салат із курячим м'ясом і фруктами

Смачного!