Рецепт дня: Картопляна запіканка з грибами та помідорами
- Дата публікації
- Автор
Дуже легка і напрочуд смачна картопляна запіканка, приготована з ніжними ароматними грибочками та стиглими томатами.
Картопляна запіканка з грибами і помідорами
Інгредієнти:
- 700 г картоплі
- 300 г печериць
- 1 цибулина
- 1 помідор
- 2 ст. л. олії
- 2 ст. л. пісного майонезу
- сіль, перець за смаком
Почистіть цибулю та гриби. Цибулю наріжте маленьким кубиком, а гриби – тонкими скибочками. Обсмажте на середньому вогні 10 хвилин.
Почищену картоплю та помідор поріжте тонкими пластинами.
Форму для запікання змастіть олією. На дно викладіть частину картоплі, посоліть і поперчіть. Потім викладіть шар обсмажених грибів з цибулею. Поверх грибів викладіть другий шар картоплі, його знову посоліть та поперчіть. На нього викладіть шар помідорів. І останній третій шар картоплі, посоліть, змастіть невеликою кількістю олії, посоліть, поперчіть і тонким шаром змажте пісним майонезом.
Форму відправте в духовку на 40 хвилин при температурі 180 градусів до утворення рум'яної скоринки. Готову запіканку дістаньте з духовки та дайте постояти 10 хвилин.
Рецепт дня: салат із курячим м'ясом і фруктамиСмачного!