Чіабата: простий рецепт смачного хліба
- Автор
- Дата публікації
- Автор
Приготування займе всього годину часу
Любите смачний і свіжий хліб? Ми знаємо простий рецепт чіабати. Спеціально для вас "Телеграф" підготував легкий покроковий рецет ніжної чіабати.
Інгредієнти:
- 200 г борошна;
- 160 г води прохолодної води;
- 2 г солі;
- 2 г свіжих дріжджів.
Приготування:
Змішати всі інгредієнти в глибокій мисці, щільно закрити плівкою та вкрити рушником, і залишити на 12 годин при кімнатній температурі.
Опісля добре присипати мукою стільницю. Викласти тісто та скласти конвертом (важливо не розкатувати, все робити руками)і залишити на 15 хвилин.
Випікати в закритій формі. Духовку розігріти до 240 градусів. Поставити туди форму з кришкою на 15-20 хвилин. Потім викласти туди тісто і накрити кришкою і випікати так 30 хвилин.
Тоді зняти кришку і ще випікати 10-15 хвилин до золотистої скоринки.
Остудити на решітці. Вживати вже повністю охолодженною.
З даної порції інгредієнтів виходить одна чіабата.
Смачного!