Серія вибухів снарядів в Красноярському краї: 30 постраждалих і один загиблий

Автор
Серія вибухів снарядів в Красноярському краї: 30 постраждалих і один загиблий

В результаті вибухів боєприпасів поблизу російського Ачинська постраждали 30 осіб, один загинув.

В результаті двох серій вибухів боєприпасів на території військової частини під містом Ачинськ Красноярського краю (РФ) постраждали 30 осіб, один загинув.

Про це повідомляє РІА Новини з посиланням на представника екстрених служб РФ.

Раніше повідомлялося про 13 постраждалих і одного загиблого в результаті вибухів і пожежі на складі в Ачинском районі 5 серпня, при повторному ПП там же 9 серпня постраждалих було 12.

За уточненими даними, при вибухах 5 і 9 серпня постраждали 31 осіб, з них один загинув ", - сказав співрозмовник агентства.

Він уточнив, що 5 серпня під час вибухів артилерійських снарядів калібру 122 і 152 міліметра постраждали 14 осіб і ще один загинув, при повторній серії вибухів снарядів 9 серпня всього постраждали 16 осіб. Станом на ранок неділі госпіталізованими залишаються 10 осіб, ще 20 постраждалим допомога надана амбулаторно.

У МНС РФ у неділю заявили, що горіння на складах боєприпасів ліквідовано.

Як повідомлялося раніше, вибухи на артскладах в Ачинском районі Красноярського краю почалися 5 серпня. Тоді постраждали 14 осіб, 1 загинув. На наступний день влада повідомила, що вибухи припинилися, проте 9 серпня вони відновилися. Міноборони РФ стверджує, що це сталося через потрапляння блискавки.

Військова частина розташована в п'яти кілометрах від села Кам'янка Ачинського району. За неофіційною інформацією, в арсеналі на момент вибухів могли бути близько 40 тисяч боєприпасів.

"Вашингтонський обком працює": в РФ в лісових пожежах звинуватили США

У Міноборони РФ попередньою причиною пожежі назвали людський фактор. За словами заступника міністра, Ачинськ арсенал буде розформовано, боєприпаси перевезуть на інші склади.

Більше 16 тисяч жителів Ачинського району були евакуйовані. У місті Ачинськ, Ачинскому та Назаровскому районах був введений надзвичайний стан.

9 серпня в селищі Кам'янка через серію нових вибухів знову оголосили евакуацію. Людей вивозили на автобусах. Вранці цього дня в Кам'янку повинен був приїхати міністр оборони Сергій Шойгу, однак його візит був скасований без пояснення причин. У селищі зруйновано кілька приватних будинків, в багатоквартирних будинках вибиті вікна та двері.