Путін подзвонив Лукашенку напередодні виборів

Автор
679
Путін подзвонив Лукашенку напередодні виборів

Президенту Білорусі Олександру Лукашенко напередодні виборів подзвонив його російський колега Володимир Путін. Про це повідомляє близький до його прес-службі Telegram-канал «Пул Першого».

Вони обговорили актуальні питання «подальшого розвитку братерських російсько-білоруських відносин». Висловлена впевненість, що ситуація із затриманням росіян буде врегульована в дусі взаєморозуміння.

Путін при цьому заявив Лукашенко, що російська сторона зацікавлена в збереженні в Білорусії стабільної внутрішньополітичної ситуації.

6 серпня Лукашенко заявив, що переживав би на місці Путіна:

«Україну вже втратили, не дай Бог ще і Білорусію. Що залишиться? Прибалтика? Тому Росія переживає, але разом з цим робить помилку одну за одною. Навіщо ви нас душите, ми ж один народ фактично. Ні, комусь це треба. Ми ж бачимо, що складається, і це не перший місяць».

Він дорікнув Росії в тому, що вона змінила братське ставлення до республіки на партнерську.

29 липня в Білорусі затримано 33 росіянина. Їх звинувачують в підготовці терористичного акту та організації масових заворушень напередодні виборів, які відбудуться 9 серпня. Росіян пов'язують зі справою проти колишнього ймовірного кандидата в президенти блогера Сергія Тіхановського.