Концерт однієї з найпопулярніших співачок світу викликав землетрус: де і як це сталося

Читати російською
Автор
Новина оновлена 10 липня 2024, 18:26

Артистка та її фанати буквально змусили землю тремтіти

Всесвітньо відома 34-річна співачка Тейлор Свіфт, під чиї пісні "запалював" у Лондоні принц Вільям Уельський, провела концерт у швейцарському Цюріху. На заході зібралося близько 50 тисяч глядачів, які радо танцювали під улюблені композиції. Але виступ американської зірки призвів до сейсмічної активності.

Про це повідомила сейсмологічна служба Швейцарії (SWD). Пік міні-землетрусу припав на 19:00 (18:00 за Києвом), невдовзі після того, як виконавиця з’явилася на сцені.

Концерт Тейлор Свіфт викликав землетрус

Сейсмічна активність була спровокована натовпом шанувальників, які синхронно стрибали та активно танцювали, насолоджуючись концертом. Експерти розповіли, що коливання були зафіксовані на восьми сейсмостанціях у радіусі 6 кілометрів від стадіону "Летцігрунд" у Цюріху, де відбувався виступ Тейлор Свіфт 9 липня.

До речі, це не вперше, коли виступ співачки буквально змушує землю тремтіти. В Единбурзі (Шотландія) минулого місяця сейсмологи країни також зазначили, що запальні танці на концерті американської знаменитості спровокували невеликий землетрус. Найбільшу сейсмічну активність викликали три пісні Свіфт: "Ready For It?", "Cruel Summer" та "Сhampagne problems".

Перший хіт, як зазначили експерти, починається з гучного басу і становить 160 ударів за хвилину, тому така композиція вважається ідеальною, щоби викликати "земні трясіння". До цього її концерти, зокрема у Лос-Анджелі, також викликали вібрації, адже на трибунах за її виступом спостерігали близько 70 тисяч людей.

"Телеграф" писав раніше, що у травні Тейлор Свіфт дала грандіозний концерт у Стокгольмі (Швеція). Ми показали, в якому вбранні американська зірка "сяяла" на великій сцені.