В діамантовій діадемі і білосніжній сукні: королева Камілла прибула на відкриття парламенту (фото)

Читать на русском
Автор
17 липня королеві Каміллі виповнилося 77 років
17 липня королеві Каміллі виповнилося 77 років. Фото Getty Images

Королева вкотре з'явилася на публіці в сукні Fiona Clare

Дружина короля Великої Британії Чарльза III, яка обожнює квіткові мотиви на сукнях, з’явилася на відкритті парламенту у білосніжній довгій сукні, яка схожа на весільну. 17 липня ЇЇ величність відзначає свій День народження.

Короля і королеву доставили в парламент в кареті з позолотою "Блискучий ювілей", запряженій шістьма сірими конями, на якій король і королева прибули на коронацію в 2023 році. Її величність мала розкішний святковий вигляд. Зустріли короля і королеву салюти, дзвін і крики шанувальників, коли вони виїхали через ворота королівського двору — вхід, призначений лише для монарха.

Король Чарльз і Камілла
Фото: Getty Images

Королева Камілла одягла шовкову сукню молочного кольору від Fiona Clare і діадему Георга IV, яку неодноразово носила королева Єлизавета II, діамантове кольє, сережки і браслет від Van Cleef and Arpels.

Король Чарльз і Камілла
Фото: Getty Images
Король Чарльз і Камілла
Фото: Getty Images

У парадній кареті королеви Олександри знаходилася імператорська державна корона, шапка опіки і державний меч. Вага корони — 2,3 фунти, що близько 1 кг, прикрашена 3000 каменів, з них — 2868 діамантів, 273 перлини, 17 сапфірів, 11 смарагдів та п'ять рубінів.

Король Чарльз і Камілла
Фото: Getty Images

Раніше "Телеграф" розповідав, що король Чарльз та його дружина Камілла більше не найвпливовіші люди Великобританії. Ми назвали, хто посунув їх у рейтингу.