"У мене прям кипить всередині": відома блогерка відреагувала на внесення до бази "Миротворець"

Читати російською
Автор
Новина оновлена 17 липня 2024, 17:04

Блогерка здивована такою новиною

Напередодні відома українська інстаграм-блогерка Настя Умка потрапила до бази "Миротворця". Дівчину внесли туди, зокрема, за розповсюдження російської пропаганди та ІПСО. До того ж її викликали на розмову в Службу безпеки України. Тепер Умка висловилась з приводу такого рішення.

У інстаграмі Настя записала ролик, у якому розповіла, що була шокована внесенням її до бази "Миротворець". Блогерка вважає, що її слова неправильно сприйняли, тому зробили з неї зрадницю. На думку Умки, це рішення є несправедливим.

"Як в нашій державі з людини легко зробити ворога і зрадника. При тому, що в тій базі реально є люди, які несуть загрозу, які реально робили злочини, і я, фраза якої була вирвана з контексту, перекручена і рознесена по всьому світу. Як увечері сіла читати, в мене був просто шок, тому що я вважаю, що вони не з тих починають і не за тих взялися", — висловилась дівчина.

Настя Умка про внесення до "Миротворця, Фото: Інстаграм Насті Умки

Також блогерка зазначила, що приходила на виклик в СБУ і після розмови усвідомила, чому люди обурилися через її слова. Однак вона зазначила, що всім байдуже на її пояснення. Умка не розуміє, чому має виправдовуватися, якщо "нічого фігового не зробила".

"Сходила в СБУ, нормально поговорила, зрозуміла, що тригернуло людей. Але всім просто по*уй. Тепер я маю виправдовуватись за те, що по факту нічого нікому фігового не зробила. Це взагалі якийсь повний парадокс", — наголосила Настя.

Настя Умка розповіла про розмову з СБУ, Фото: Інстаграм Насті Умки

Крім того Умка вважає, що люди не вміють аналізувати, а просто вірять новинам. Тому вона не сприймає критику в свій бік.

"Найстрашніше, що люди не знають, хто і що я, як я насправді думаю. А просто тупо вірять новинам, не хочуть аналізувати чи запитати. В мене прям кипить всередині, що з мене зробили просто зрадника за бажання жити в мирній країні, щоб ніхто в ній не вмирав", — додала дівчина.

Настя Умка не розуміє, чому її критикують, Фото: Інстаграм Насті Умки

Також відомо, що окрім Насті Умки, до бази "Миротворець" внесли блогерів Олександра Волошина та Владиславу Роговенко. Їх звинуватили в актах гуманітарної агресії проти України та поширенні російської пропаганди.

Раніше "Телеграф" писав про висловлювання деяких українських блогерів після російської атаки на Охматдит. Багато-хто з них говорив, що Україна зараз "не вивозить цю війну" та закликали до переговорів з країною-терористкою.